«Βόμβα» στην Γερμανία: Οι Δεξιοί ζητούν αντικατάσταση της Μέρκελ

«Έσκασε» η «βόμβα» στην Γερμανία: Οι Δεξιοί ζητούν αντικατάσταση της Μέρκελ 


Η νεολαία της συντηρητικής ένωσης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ απαίτησε σήμερα την ανανέωση της ένωσης και την προετοιμασία
ενός διαδόχου!

Οι νέοι της Γερμανίας προειδοποίησαν μάλιστα ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μετά την επίτευξη μιας συμφωνίας συνασπισμού που συγκέντρωσε πολλές επικρίσεις.

Σας ειχαμε ενημερωσει πως η συμφωνία Μέρκελ και σοσιαλδημοκρατών έγινε «με το ζόρι», καθώς ο εθνικοδεξιός πυρήνας του χριστιανοδημοκρατικούς κόμματος (CDU) ζητά επιστροφή στα δεξιά ιδεώδη, βασιζόμενος στο δόγμα Τραμπ «America First» της Εθνικής Δεξιάς, προσαρμοσμένο στα γερμανικά δεδομένα.

Πιεζόμενη να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από περισσότερους από τέσσερις μήνες πολιτικού αδιεξόδου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Μέρκελ έκανε μεγάλες παραχωρήσεις στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και αναστάτωσε πολλούς στο κόμμα της συμφωνώντας να τους παραδώσει το ισχυρό υπουργείο Οικονομικών, με κίνδυνο να εφαρμοστεί η «αριστερόστροφη» πολιτική αυξημένης φορολογίας, την οποία «ζούμε» στην Ελλάδα.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται, ειδικά μετά τις πολιτικές της στο μεταναστευτικό, ως αριστερίζουσα πολιτικός.

Η δυσαρέσκεια είναι τόσο βαθιά, ώστε οι συνάδελφοί της στο κόμμα έχουν αρχίσει να συζητούν ακόμη και για το ποιος θα μπορούσε εντέλει να την αντικαταστήσει.

Αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή καθώς η Μέρκελ δεν είχε αντιμετωπίσει προηγουμένως κάποια αξιόπιστη πρόκληση στα 12 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στα ηνία της Γερμανίας.
Ωστόσο, η κόντρα Νέας Τάξης (παγκοσμιοποίηση, ευρωπαϊκή ένωση) και Εθνικής Δεξιάς (ισχυρό κράτος-έθνος, διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης) «φούντωσε» για τα καλά!

Ο Πάουλ Τσίμιακ, ηγέτης της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) που συναποτελούν τη συντηρητική ένωση της Μέρκελ, δήλωσε «πως το κόμμα πρέπει να σκεφθεί ποιος θα διαδεχθεί την Μέρκελ, που ετοιμάζεται τώρα να ξεκινήσει μια τέταρτη θητεία».

«Αν η CDU δεν κινηθεί προς τα εμπρός με μια ανανέωση που θα φέρει νέα πρόσωπα και θα αυξήσει την ποικιλομορφία, η διάθεση θα συνεχίσει να είναι πολύ, πολύ κακή», δήλωσε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Η δυσαρέσκεια είναι πολύ μεγάλη μεταξύ των απλών μελών της CDU. Πολλά μέλη της CDU πιστεύουν ότι δεν έγινε σωστή διαπραγμάτευση» πρόσθεσε και κατέληξε:

«Θέλουμε νεότερους ανθρώπους, νεότερους πολιτικούς για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του κόμματος. Δεν μας μένει πολύς χρόνος ακόμα»

Με περίπου 115.000 μέλη, η νεολαία του κόμματος, που υποστηρίζει ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση νέων στην Ευρώπη, ασκεί επιρροή τεράστια στο κόμμα και αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις!








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις