Οι πιο τυχεροί και οι πιο άτυχοι άνθρωποι της πρόσφατης Ιστορίας

Οι πιο τυχεροί και οι πιο άτυχοι άνθρωποι της πρόσφατης Ιστορίας (φωτό) 


Ο λαός λέει «αν έχεις τύχη διάβαινε» και κάποιοι άνθρωποι το έχουν ως μότο ζωής. Και κάποιοι άλλοι ήταν πάρα -μα πάρα- πολύ άτυχοι. Όλοι μας έχουμε περάσει

 κάποιες δύσκολες καταστάσεις αλλά αυτές οι 10 περιπτώσεις ξεπερνούν το όριο.

Η νοσοκόμα που γλύτωσε από τρία ναυάγια

istsympt1

Η Βάιολετ Κονστανς Τζέσοπ, νοσοκόμα στο επάγγελμα έζησε από τα ναυάγια του Τιτανικού, του Ολύμπια και του μικρού αδερφού του Τιτανικού, Βρετανικού.

Ο ποδηλάτης που κορόιδεψε το θάνατο αλλάζοντας πτήσεις δύο φορές

istsympt2

Ο Ολλανδός δικυκλιστής Μάαρτεν Ντε Γιονκ ταξίδευε στον κόσμο για αγώνες ποδηλάτου και άλλαξε πτήση καθώς βρήκε μία φθηνότερη. Η πτήση ήταν με το «καταραμένο» αεροπλάνο της Malaysia Airlines.

Ο άνθρωπος που επέζησε από την 9/11 και από το Μπατακλάν

ΠΑΡΙΣΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Αμερικάνος κάτοικος Παρισιού Μάθιου (δεν υπάρχει γνωστό επίθετο) ο οποίος έζησε από κοντά τις δύο τραγωδίες της 9ης Νοέμβρη και το χτύπημα στους δίδυμους πύργους και τη σφαγή στο Μπατακλάν από το ISIS στο Παρίσι. Έζησε και από τα δύο.

Οι τάφοι του πρώτου και του τελευταίου στρατιώτη του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκονται… απέναντι

Graves-of-the-first-last-British-soldiers-to-die-in-World-War-One

Ο πρώτος και ο τελευταίος Βρετανός στρατιώτης που σκοτώθηκαν στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ενταφιασμένοι απέναντι ο ένας από τον άλλο σε νεκροταφείο στο Βέλγιο

Οι δίδυμοι που χώρισαν και έζησαν πανομοιότυπες ζωές

istsympt3

Δύο δίδυμα αδέρφια από το Οχάιο των ΗΠΑ χωρίστηκαν μετά τη γέννα και δεν είχε κανένας από τους δύο ιδέα για την ύπαρξη του άλλου. Και οι δύο ονομάστηκαν Τζέιμς από τις ανάδοχες οικογένειές τους, δούλευαν ως αστυνομικοί και είχαν παντρευτεί δύο γυναίκες που ονομαζόντουσαν Λίντα.

Οι θρύλοι της μουσικής που ήταν γείτονες

istsympt4

Ο θρύλος της ροκ μουσικής Τζίμι Χέντριξ και ο Γερμανός συνθέτης Τζορτζ Φρέντερικ Χάντελ ζούσαν σε διπλανά διαμερίσματα στην Μπρουκ Στριτ στο Λονδίνο, με δύο αιώνες διαφορά.

Οι συμπτώσεις που συνδέουν Χίτλερ και Ναπολέοντα

bonaparte-st-bernard01b

Ο Χίτλερ γεννήθηκε ακριβώς 129 χρόνια μετά το Ναπολέοντα. Ανέβηκε στην εξουσία ακριβώς 129 χρόνια από τη στιγμή που ο Βοναπάρτης εισέβαλε στη Ρωσία, και ηττήθηκε.

Το βιντεοπαιχνίδι που προέβλεψε τους δίδυμους πύργους

istsympt5

Όταν σχεδιαζόταν το βιντεοπαιχνίδι «Deus Ex» οι προγραμματιστές «ξέχασα» να βάλουν τους δίδυμους πύργους μέσα στην πλοκή. Για να σώσουν μετά το λάθος τους μίλησαν για ένα υποτιθέμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Ήταν ένα χρόνο πριν το πραγματικό γεγονός.

Ο kαθηγητής που πέθανε την ώρα ομιλίας για τον ξαφνικό θάνατο

The_Astronomers

Ο 49χρονος αστρονόμος, Ντάνιελ Ντου Τοίτ πέθανε πάνω στο πόντιουμ την ώρα που παρέδιδε ομιλία με τίτλο «Ο θάντος μπορεί να έρθει κάθε στιγμή». Και ήρθε.

Ο συγγραφέας που προέβλεψε τον θάνατο του

1000509261001_1852400221001_BIO-Biography-41-American-Authors-Mark-Twain-SF

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μάρκ Τουέιν γενννήθηκε το 1835 την ημέρα που ο κομήτης Χέιλι πέρασε από τη γη. Το 1909 είχε πει «την επόμενη φορά που ο κομήτης θα περάσει από τη γη θα πεθάνω». Και έτσι έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά το 1910.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις