Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει την κυβερνηση: «Μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν την μαζικότερη συγκέντρωση των Ελλήνων για την Μακεδονία»

 


Ο διεθνής Τύπος ξεφτιλίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Με εκτενή δημοσιεύματα του αναφέρεται στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε χθες στο κέντρο της
Αθήνας και κάνει λόγο για την πιο μαζική συγκέντρωση των Ελλήνων. Μεγάλα δίκτυα, από την Ευρώπη, μέχρι τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσία, κάλυψαν με ζωντανές συνδέσεις τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και γελούν προφανώς με τις ανακοινώσεις που βγάζει το Μέγαρο Μαξίμου και υπουργοί της κυβέρνησης προκειμένου να απαξιώσουν αυτό που έγινε χθες στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.
Η κυβέρνηση δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Ή τουλάχιστον κάνει πώς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα και επί της ουσίας τρέμει την οργή του λαού γιατί θέλει να ξεπουλήσει το όνομα «Μακεδονία». Τη στιγμή δηλαδή που οι Sunday Times ανέφεραν πως η Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε από αγανακτισμένους πολίτες εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης και το BBC έκανε λόγο για «μαζικότατη ελληνική διαδήλωση για το όνομα της Μακεδονίας», το Μέγαρο Μαξίμου υποβάθμιζε τόσο το πολιτικό όσο και το αριθμητικό μέγεθος του συλλαλητηρίου.
«Διαδηλωτές κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας, για μία μαζική συγκέντρωση κατά ενός πιθανού συμβιβασμού της Ελλάδας στη διαμάχη για το επίσημο όνομα της γειτονικής χώρας» ήταν το σχόλιο της κινεζικής τηλεόρασης. Με συνεχείς συνδέσεις από το νωρίς το πρωί, και με τη βοήθεια διεθνολόγων, το βρετανικό δίκτυο Skynews, επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους που χιλιάδες Έλληνες ανησυχούν για το θέμα του ονόματος.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας αναφέρεται τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa υπό τον τίτλο «Μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα: ‘Η Μακεδονία είναι ελληνική’».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκατοντάδες χιλιάδες -σχεδόν ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διαδηλωτές- «ζητούν να έχει η Ελλάδα τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του ονόματος Μακεδονία. ‘Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνον ελληνική’, φώναζαν άνθρωποι που ήρθαν με λεωφορεία απ΄ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπως μετέδωσε η τηλεόραση. Στις διαδηλώσεις της Κυριακής είχαν καλέσει εθνικιστικές και θρησκευτικού προσανατολισμού οργανώσεις. Συμμετείχαν επίσης συντηρητικοί πολιτικοί και δεξιοί λαϊκιστές όπως και επίσκοποι από πολλές περιοχές της χώρας».








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις