Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ θυσία της Μέσης Ανατολής – Ο "Κολοκοτρωνης" της Συριας...Μια ιστορία που πρέπει να γνωρίζουν όλοι

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ θυσία της Μέσης Ανατολής – Μια ιστορία που πρέπει να γνωρίζουν όλοι – ΒΙΝΤΕΟ 


Ο Πόλεμος στην Συρία έχει αναδείξει τις ελληνικές πτυχές μιας ιστορίας που δεν διδάσκεται! Στην Μέση Ανατολή χιλιάδες ελληνογενείς μάχονται κατά της βαρβαρότητας των ισλαμιστών, καθώς έχουν
έμφυτο μέσα τους το αίσθημα δικαιοσύνης και ελευθερίας από τους προγόνους των Ελλήνων.
Ο ελληνογενής ήρωας στρατηγός Ισάμ Ζαχρεντίν, ο υπερασπιστής της Ντέιρ Αλ Ζουρ, ο στρατιωτικός ηγέτης που πολιορκήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επί τρία χρόνια μέσα στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ και την κράτησε, είναι η απόδειξη!
Ο 56χρονος Ισάμ Ζαχρεντίν έπεσε στην μάχη, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε έπεσε σε νάρκη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ύπαιθρο της επαρχίας της Ντέιρ Αλ Ζουρ, όπως διαβάσατε χθες!
Μάλιστα, βρισκόταν σε ειδική αποστολή με τους άνδρες του.
Ήταν ο μοναδικός Σύρος διοικητής που δεν έχασε την πόλη του όταν του επιτέθηκε το Ισλαμικό Κράτος, καθώς το ελληνικό του πείσμα και η στρατηγική του σκέψη στέκονταν εμπόδιο στην εξόρμηση των στρατιωτών του Αλλάχ.
Δεν υπεράσπιζε μόνο την πόλη αλλά και 100.000 αμάχους μέσα σε αυτή!
Σκληροτράχηλος άντεξε πολλές φορές χωρίς τρόφιμα και πυρομαχικά, μέχρι που τον προηγούμενο μήνα ο συριακός στρατός κατάφερε και έσπασε την πολιορκία.
Ο Ισάμ Ζαχρεντίν δεν ήταν μουσουλμάνος στο θρήσκευμα αλλά Δρούζος, αγέρωχος με τo χαμόγελο να ζωγραφίζει στο πρόσωπό του το ελληνικό φιλότιμο. Ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της Συρίας.





Οι Δρούζοι αποτελούν ιδιαίτερη εθνότητα που αριθμεί περίπου τα 2.000.000 πληθυσμό και κατοικεί σήμερα στην Συρία, τον Λίβανο και στην Γαλιλαία των Ελλήνων.
Η φυλή αυτή φημίζεται για την κοινωνική της οργάνωσης αλλά και για την έντονη ανυποταξία της.
Η θρησκεία των Δρούζων είναι βαθύτατα επηρεασμένη από την Ελληνική Φιλοσοφία και Μυθιστορία καθώς και από τον Γνωστικισμό.
Κατά άλλους, συνιστά μυστική γνωστική-πλατωνική σέχτα με διάφορες επικαλύψεις χριστιανισμού και ισλάμ. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται ιδιαίτερη θρησκεία.
Αξιοσημείωτο είναι πως οι Δρούζοι διατηρούν τις δοξασίες τους μυστικές, μέσα από τελετές μύησης και όποιος Δρούζος παντρευτεί ξένο/ξένη χάνει την ιδιότητα του Δρούζου.
Σύμφωνα με μεσαιωνικές πηγές οι Δρούζοι πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής.
Είχαν καλές σχέσεις με το Ισραήλ, ως μη μουσουλμάνοι, ενώ όσοι ζουν στην Γαλιλαία έχουν ενταχθεί πλήρως στο ισραηλινό κράτος, υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, στις κρατικές υπηρεσίες και στο διπλωματικό σώμα.
Ωστόσο, μερικοί από αυτούς σηκώνουν κεφάλι κατά της υποχρεωτικής ένταξής τους στον ισραηλινό στρατό. Κάποιοι έχουν ενταχθεί στους Άραβες.



Γενετικές έρευνες έχουν δείξει στενή συγγένεια των Δρούζων με τους Κυπρίους, έχοντας φυσικά ελληνική καταγωγή. 
Τον Θεό τον αποκαλούν «Άκμπαρ» (= Μεγάλος) και τους εαυτούς τους, αποκαλούν Μουσαχιντίν (= μονοθεϊστές) και πιστεύουν στον Χριστό.
Η αυτοθυσία του στρατηγού Ισάμ Ζαχρεντίν είναι μεγάλο πλήγμα για τον συριακό στρατό!
Αποδεικνύει πως οι Έλληνες, παρά τους διωγμούς εναντίον τους, δίνουν ακόμα και σήμερα δυναμικό παρόν στην Μεσόγειο.
Και ποιος ξέρει! Ίσως μια μέρα βρεθούν ξανά όλοι μαζί!













ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις