Παιδιά του Κοσσυφοπεδίου χρησιμοποιούνται για όργανα

Παιδιά του Κοσσυφοπεδίου χρησιμοποιούνται για όργανα 

 

Η σκανδαλώδης πρακτική της απαγωγής παιδιών και της παράνομης διακίνησης τους στα σύνορα Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου για μετέπειτα χρήση, ως δωρητές οργάνων φαίνεται ότι δε θα σταματήσει ποτέ.

 Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας και νυν Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook ένα μήνυμα από έναν ανώνυμο αστυνομικό, που ισχυρίστηκε ότι παιδιά διακινούνται από το Κοσσυφοπέδιο στην Αλβανία από εγκληματίες, που τα χρησιμοποιούν ως δωρητές οργάνων, τα οποία στη συνέχεια πωλούν στον πλειοδότη.
 Ο αστυνομικός έγραψε ότι οι συνοριοφύλακες πληρώνονται 150 ευρώ για να περάσουν παιδιά, που έχουν απαχθεί από φτωχά χωριά του Κοσσυφοπεδίου.
 "Εννέα παιδιά κάτω των 18 ετών έχουν πάρει μέχρι στιγμής. Δημοσιεύστε αυτές τις πληροφορίες και κάντε κάτι γι 'αυτό ", γράφει ο ανώνυμος αξιωματικός.
 Το Sputnik προσπάθησε να δράσει σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες αγνοήθηκαν εντελώς από τα Αλβανικά ΜΜΕ. Ωστόσο, αρκετές ανώνυμες πηγές στο δήμο Dragas στο Κοσσυφοπέδιο στα σύνορα με την Αλβανία και τα Σκόπια, δήλωσαν στο Sputnik ότι τέσσερα παιδιά 3 κορίτσια κι 1 αγόρι ηλικίας από 8-12 ετών είχαν εξαφανιστεί από την περιοχή τους τελευταίους μήνες.
 "Δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση με αυτό που έγραψε ο κ. Μπερίσα, αλλά από τη στιγμή που η κοινότητα Dragas βρίσκεται στα σύνορα με την Αλβανία και τα Σκόπια, που είναι αφύλακτα, όλα είναι δυνατά. Τα παιδιά εξαφανίστηκαν το πρωί, κάτι που είναι περίεργο. Για παράδειγμα, τα δύο κορίτσια πήγαν σε ένα τοπικό κατάστημα και δεν επέστρεψαν ποτέ », είπε μια πηγή στο Sputnik υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Πρόσθεσε ότι οι Αλβανοί αγόραζαν νεαρά κορίτσια του Κοσσυφοπεδίου για γάμο. Επιπλέον, οι άνθρωποι στη φτωχή κοινότητα Dragas συχνά στέλνουν τα παιδιά τους για να εργάζονται σε αγροκτήματα στη γειτονική Αλβανία και επειδή αυτό είναι παράνομο, δεν αναφέρουν τις εξαφανίσεις στην αστυνομία.
 «Υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν με τους γονείς των παιδιών να πάρουν τα παιδιά τους για να εργαστούν ή να παντρευτούν στην Αλβανία. Όσοι ψάχνουν για δουλειά μεταφέρονται στην Αλβανία με φορτηγά και στη συνέχεια έρχονται πίσω. Εάν τα εν λόγω παιδιά είχαν απαχθεί, δεν νομίζω ότι οι γονείς τους θα πήγαιναν στην αστυνομία. Θα προσπαθήσουν να τα βρουν οι ίδιοι", εξηγεί η πηγή.
Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής της γιουγκοσλαβικής μυστικής υπηρεσίας Miromir Stojanonic δήλωσε στον Sputnik ότι ο Σαλί Μπερίσα υποστήριξε τους τρομοκράτες του απελευθερωτικού στρατού του Κοσσυφοπεδίου.
 "Ο Μπερίσα γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στα στρατόπεδα της βόρειας Αλβανίας όπου διεξάγονταν απαγωγές Σέρβων και φυλακίζονταν Αλβανοί που ήταν υπέρ του Βελιγραδίου, συμπεριλαμβανομένων γιουγκοσλάβων στρατιωτών και αστυνομικών που ήταν υπό κράτηση από τον KLA", δήλωσε ο Στογιάνοβιτς.
 Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τις γιουγκοσλαβικές μυστικές υπηρεσίες, οι άνθρωποι σε αυτά τα στρατόπεδα εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος.
 "Έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις ότι αυτοί οι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τα όργανα τους [πουλήθηκαν στη Δύση]. Ο Μπερίσα βρίσκεται πλέον στο στρατόπεδο με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου, γι 'αυτό αποφάσισε να ρίξει φως στο συνεχιζόμενο εμπόριο οργάνων στην περιοχή ", πρόσθεσε ο Στογιάνοβιτς.
 Κανένας από τους Αλβανούς δημοσιογράφους, με τους οποίους μίλησε το Sputnik, δεν μπορούσε να πει εάν η πληροφόρηση του Μπερίσα ήταν σωστή ή αν είχε εκδοθεί για πολιτικούς λόγους.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις