Απόφαση-σταθμός για τον πόλεμο των πόλεων - Έρχονται άγριες καταστάσεις

Απόφαση-σταθμός για τον πόλεμο των πόλεων - Έρχονται άγριες καταστάσεις


Σε έναν κόσμο τύπου....Mad Max θα κληθούμε να ζήσουμε σε λίγο καιρό από τώρα, με τα περιστατικά πρωτοφανούς βίας να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο και το κράτος να αδυνατεί να
προστατέψει τους πολίτες. Ως εκ τούτου ο καθείς θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά του, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρει τον νόμο στα χέρια του.
Ας δούμε όμως τι αρχίζει από τις ΗΠΑ.
Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να οπλοφορούν από σήμερα Σάββατο μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια του Κάνσας, άλλης μιας αμερικανικής Πολιτείας η οποία επέλεξε αυτήν τη λύση για να ενισχυθεί η ασφάλεια σε μια χώρα όπου καταγράφονται πολύ συχνά αιματηρά βίαια επεισόδια.
Τα όπλα θα πρέπει να παραμένουν κρυμμένα, βάσει του νόμου που είχε ψηφιστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε αυτή την Πολιτεία των κεντρικών ΗΠΑ. Εφαρμοζόταν έκτοτε σε όλα τα δημόσια ιδρύματα, εξαιρουμένων των πανεπιστημίων, τα οποία είχαν εξαιρεθεί ως την 1η Ιουλίου.
Θορυβημένοι διότι ο νόμος αυτός πλέον εφαρμόζεται και μέσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ορισμένοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τα δημόσια πανεπιστήμια, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.
«Δεν θέλω να διδάσκω οπλισμένους φοιτητές, αυτό είναι εντελώς παλαβό», δήλωσε ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, ο Φίλιπ Νελ, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KSNT. «Ψάχνω άλλη δουλειά», πρόσθεσε.
Η απόφαση του Κάνσας είναι η πιο πρόσφατη σε μια χώρα που συχνά βυθίζεται στο πένθος εξαιτίας των πολυαίμακτων βίαιων επεισοδίων και όπου τα πυροβόλα όπλα ενοχοποιούνται για 30.000 θανάτους τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 20.000 αυτοκτονιών.
Τέτοια επεισόδια αιματοκυλίζουν συχνά σχολεία και πανεπιστήμια — όπως η πασίγνωστη σφαγή στο Κολουμπάιν το 1999, ή εκείνη στο σχολείο Σάντι Χουκ, όπου σκοτώθηκαν 20 παιδιά και έξι ενήλικοι το 2012.
Αντιμέτωπες με αυτή την ακατάπαυστη βία, πολλές Πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, απαγορεύουν αυστηρά την είσοδο ενόπλων στα πανεπιστήμια, ενώ αντιθέτως περίπου δέκα άλλες επέλεξαν να εγκρίνουν την οπλοφορία μέσα στα πανεπιστήμια.
Ο νόμος που υιοθετήθηκε στο Κάνσας επιτρέπει πάντως στα δημόσια πανεπιστήμια να απαγορεύουν την οπλοφορία, αλλά υπό τον όρο ότι θα εγκαθιστούν ανιχνευτές μετάλλων. Μια επιλογή πολύ δαπανηρή, όπως κατήγγειλαν πολλές διοικήσεις ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Εντός αυτού του νέου νομικού πλαισίου, το πανεπιστήμιο του Γουίτσιτα ανέφερε ότι επιτρέπονται μόνο τα πιστόλια για όσους έχουν άδεια οπλοφορίας και ηλικία άνω των 21 ετών, ενώ όλα τα υπόλοιπα όπλα απαγορεύονται.
Τα πανεπιστήμια έχουν ακόμη το δικαίωμα να απαγορεύουν την οπλοφορία σε αθλητικές συναντήσεις και σε άλλες συγκεντρώσεις... υπό τον όρο, και σε αυτή την περίπτωση, ότι διαθέτουν ανιχνευτές μετάλλων.
Αντίθετα, το τοπικό κοινοβούλιο του Κάνσας αποφάσισε να επιτρέψει στα δημόσια νοσοκομεία να απαγορεύουν την οπλοφορία στις εγκαταστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται μέσα σε πανεπιστημιουπόλεις.
«Το δικαίωμα οπλοφορίας είναι θεμελιώδες για την προστασία των ελευθεριών μας», είχε δηλώσει στα μέσα Ιουνίου ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Κάνσας, ο Σαμ Μπράουνμπακ. «Αυτός ο νόμος μοιάζει να δίνει ικανοποιητική απάντηση στις ανησυχίες για την ασφάλεια».
Η είδηση αυτή που μας έρχεται από τις ΗΠΑ μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ήδη οι πολίτες προετοιμάζονται για νέα μεγάλα και διαρκή κύματα βίας ακόμη και στις γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων. 

Εσείς είστε έτοιμοι για αυτό που έρχεται; 








ΠΗΓΗ
Βρισκόμαστε με τον φίλο μας σε μια πόλη για πρώτη φορά στη ζωή μας. Είμαστε σε διακοπές και κάνουμε βόλτες γνωρίζοντας καινούρια μέρη και συνήθειες. Ξαφνικά όμως γίνεται κάτι παράξενο! Ακούμε το φίλο μας να μας λέει: «Ρε φίλε, αυτό το έχω ξαναζήσει ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι!!!»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις