121 νέοι φορείς για το κράτος, που διορίζει αβέρτα!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2017, η οποία αποφάσισε να κάνει ένα εντυπωσιακό πισωγύρισμα πίσω στην δεκαετία του 1980, στις..."χρυσές εποχές" του
σοσιαλισμού. Στις εποχές όπου ο παράδεισος του Δημοσίου ήταν και το όνειρο του κάθε Έλληνα.
Η είδηση για την ξαφνική κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ προκάλεσε εμφανείς αντιδράσεις -κυρίως αρνητικές- καθώς συντελείται σε μία περίοδο όπου οι δανειστές πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερες ΑΠΟ-κρατικοποιήσεις και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά", πιστή στην ιδεολογία της, ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο.
Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ φυσικά δεν θα είναι η μόνη, αλλά πρόκειται πιθανότατα για την κορυφή του παγόβουνου. Η απομάκρυνση των πρόωρων εκλογών και ο προγραμματισμός τους (τουλάχιστον) για τα μέσα του 2019, δίνουν περιθώρια στην κυβέρνηση να εφαρμόσει δικές της πολιτικές, πέραν των μνημονιακών υποχρεώσεων.



Προ ημερών αποφασίστηκε ένα μπαράζ προσλήψεων ατόμων στον δημόσιο τομέα, με τις όποιες αξιολογήσεις τους να αναβάλλονται επ'αόριστον.
Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80, σηματοδοτήθηκαν ως η αρχή του φαινομένου που λέγεται "ελληνικό δημόσιο", κουβαλώντας όλες τις παθογένειές του μέχρι και σήμερα. Η πρώτη μάλιστα κρατικοποίηση οργανισμού που έγινε από τότε -αυτή του ΟΑΣΘ- σηματοδοτεί και το μεγάλο πισωγύρισμα.

Μία σωρεία άλλων νομοσχεδίων , όπως είναι η μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια, αποτελούν τα καλύτερα παραδείγματα για την επάνοδο του άκρατου σοσιαλισμού στην Ελλάδα της κρατικοδίαιτης νοοτροπίας.
Και τα "καλύτερα" έρχονται...











ΠΗΓΗ














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις