Φουντώνει και πάλι το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων – Τι εμφανίστηκε

 


Ποιος δεν αγαπά ένα καλό μυστήριο και ολίγον από φανταστικό, όσο μεταφυσικό κι αν εμφανίζεται;
Και λίγα πράγματα ασκούν στον
κόσμο της συνωμοσιολογίας μεγαλύτερη σαγήνη από το περιβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων, μια περιοχή όπου καράβια και αεροπλάνα εξαφανίζονται μαγικά -και μαζικά!- και οι εξωγήινοι έχουν μετατρέψει σε παιδική χαρά.
Το πράγμα μοιάζει πρόσφατα ακόμα πιο σκοτεινό, καθώς ένα νησάκι φαίνεται να κάνει σποραδικές εμφανίσεις στη μυστηριώδη περιοχή του Βορείου Ατλαντικού Ωκεανού.
Η νήσος εδράζεται στα ανοιχτά του Μπάξτον της Βόρειας Καρολίνα, κοντά στην περιοχή του Τριγώνου, όπως μεταδίδει η «Sun». To νησάκι, που ονομάστηκε Νήσος Σέλεϊ, είναι γεμάτο από κοχύλια στην άμμο του και έχει μήκος ενός μιλίου.
Περιστοιχίζεται μάλιστα από καρχαρίες και άλλα επικίνδυνα είδη θαλάσσιας ζωής, όπως αποκαλύπτει ο Μπιλ Σμιθ, πρόεδρος μιας θαλάσσιας οργάνωσης της Βόρειας Καρολίνα, μεταφέροντας την ανησυχία των κατοίκων για τους καρχαρίες και τους πιθανούς πνιγμούς των λουόμενων από τα δυνατά ρεύματα.
Μέχρι και ταξιδιωτική οδηγία έχει κυκλοφορήσει προειδοποιώντας τον κόσμο να το αποφύγει, τόσο για τα ακραία ρεύματα που το περιβάλλουν όσο και τους πιθανούς κινδύνους που κρύβει στην επιφάνειά του.
Το ερώτημα που συζητούν όλοι όμως είναι άλλο: ποια η σχέση της Νήσου Σέλεϊ με το διαβόητο Τρίγωνο του Διαβόλου, τη θαλάσσια περιοχή των 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού που έχει ενοχοποιηθεί για την εξαφάνιση τουλάχιστον 75 αεροσκαφών και εκατοντάδων πλοίων;
Ο καθηγητής μετεωρολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, δρ Στιβ Μίλερ, πιστεύει πως είναι τα «εξαγωνικά σύννεφα» αυτά που ευθύνονται για τις ανθρώπινες τραγωδίες, ένας ιδιαίτερα σπάνιος σχηματισμός νεφών δηλαδή που δημιουργεί «βόμβες αέρα», κινούμενες με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 270 χλμ/ώρα.
Όταν ξεσπά μια τέτοια ανεμοθύελλα, μπορεί να βυθίσει πλοία και να «κατεβάσει» αεροπλάνα, μιας και αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου που πλήττουν την επιφάνεια του ωκεανού και κάποιες φορές προκαλούν κύματα, τα οποία μπορεί να αποκτήσουν κολοσσιαίες διαστάσεις.
Δεν αποκλείεται η Νήσος Σέλεϊ να είναι άλλο ένα παράγωγο αυτών των «βομβών αέρα» του Τριγώνου, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος…







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις