Προειδοποιούν οι NYT για κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά

Προειδοποιούν οι NYT για κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά


Τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας επισημαίνουν με άρθρο του οι New York Times, αναφερόμενοι στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των 8 πραξικοπηματιών αλλά
και τις προκλήσεις στην περιοχή των Ιμίων.
"Αν η Ελλάδα απορρίψει το δεύτερο αίτημα, τότε ο Ερντογάν θα κλιμακώσει (την ένταση) περισσότερο και αυτό θα συμπεριλάβει τις συζητήσεις για το Κυπριακό, τη συμφωνία για το προσφυγικό και μία στρατιωτική κλιμάκωση στο Αιγαίο", αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, παρουσιάζοντας την έντονη δυσφορία της Άγκυρας για το θέμα της μη έκδοσης των στρατιωτικών.
Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει πως σε περίπτωση που απορριφθεί από την πλευρά της Αθήνας και το δεύτερο αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των στρατιωτικών, τότε η επιδείνωση των σχέσεων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
"Οι πρόσφατες τουρκικές παραβιάσεις ήταν μία απάντηση στην απόφαση του Αρείου Πάγου να μπλοκάρει την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών", καταλήγει το δημοσίευμα, επικαλούμενο αναλυτές που σχολιάζουν την επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο.
Όλα αυτά γίνονται την ώρα που η Τουρκία έχει απειλήσει επανειλημμένως να ακυρώσει τη συμφωνία με την Ε.Ε. στο προσφυγικό, με την Άγκελα Μέρκελ να επισκέπτεται σήμερα τη γειτονική χώρα.







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις