Προ των πυλών η σύγκρουση – Τουρκικά ΜΜΕ καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν την Ελλάδα

Προ των πυλών η σύγκρουση – Τουρκικά ΜΜΕ καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν την Ελλάδα 

 

 Να αποφεύγουν στο μέλλον ως τουριστικό προορισμό την Ελλάδα, καθώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προκληθεί «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο

αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ και καλούν τους
πολίτες της γείτονος να ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Τα τουρκικά ΜΜΕ που δημοσιεύουν και κάνουν συνέχεια αναφορές για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι φιλικά προς το καθεστώς του Ρ.Τ. Ερντογάν και σίγουρα έχουν καλύτερη πληροφόρηση για το τι μέλλει γενέσθαι στο Αιγαίο.
Παράλληλα τα τουρκικά ΜΜΕ τονίζουν ότι αργά ή γρήγορα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα υποχρεωθεί να ευθυγραμμιστεί με το τουρκικό αίτημα για τους οκτώ στρατιωτικούς.
Αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στην τουρκική κυβέρνηση. Οι πληροφορίες της «Καθημερινής Κύπρου» από τον κύκλο του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας και της κυβέρνησης του Μπιναλί Γιλντιρίμ, δείχνουν ότι η τουρκική πλευρά πιστεύει ότι οι τουρκικές πιέσεις στο Αιγαίο και στο διπλωματικό πεδίο σύντομα θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Οι πηγές της τουρκικής πλευράς που επικαλείται η εφημερίδα προβάλλουν την άποψη ότι «στην παρούσα χρονική συγκυρία, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την Τουρκία. Στο πεδίο της οικονομίας η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο της καταστροφής και αυτή η εξέλιξη επιφυλάσσει αντίκτυπο για διάφορα πεδία. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι υποχρεωμένη να λάβει υπόψη της τα μηνύματα της τουρκικής πλευράς. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κατανοήσει ότι η υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών είναι κατεξοχήν μια πολιτική και όχι δικαστική υπόθεση-διαμάχη».
Βέβαια αυτή είναι η επιθμία της τουρκικής πλευράς, καθώς νιώθει πιεσμένη και θέλει να αυξήσει τον ψυχολογικό πόλεμο, καθώς στα μάτια των Τούρκων πολιτών δείχνει ότι έχασε στο πεδίο της διπλωματίας. Βέβαια με τον Α. Τσίπρα μπορούμε να τα περιμένουμε όλα, όμως λόγω του ότι οι εκλογές πλησιάζουν στην χώρα μας, το ζήτημα των 8 είναι ένα ισχυρό χαρτί για τον πρωθυπουργό, καθώς μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Ταυτόχρονα η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Τ24 αλλά και η εφημερίδα Hürriyet σε σχετικά δημοσιεύματά τους αναφέρουν ότι δυο ελληνικά σκάφη «παραβίασαν» χθες τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Τα ελληνικά σκάφη απομακρύνθηκαν από τα χωρικά ύδατα που διεκδικεί η Τουρκία με την παρέμβαση του τουρκικού λιμενικού.
Στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η τουρκική πλευρά, τα ελληνικά σκάφη κατευθύνθηκαν προς τα παράλια της Καλύμνου και η ένταση τερματίστηκε.
Ωστόσο, τα τουρκικά σκάφη παραμένουν στα περίχωρα των Ιμίων και καταγράφουν τις κινήσεις των ελληνικών σκαφών.
Από την πλευρά του το Τουρκικό πρακτορείο Anadolu, μετέδωσε ότι σήμερα γύρω στις 12, ομάδα τουρκικών ακτοπλοϊκών σκαφών πέρασε από την βραχονησίδα Ίμια, όπου περιπολούσε πλοίο του Ελληνικού Ναυτικού.



Το »επεισόδιο» σύμφωνα με το Anadolu, διήρκεσε γύρω στα 45 λεπτά, χωρίς επέμβαση από τους μεν ή τους δε.
Το ΓΕΕΘΑ, πάντως ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε »επεισόδιο», αν και επιβεβαίωσε ότι υπήρξε στο σημείο σκάφος του Λιμενικού και σκάφη από την Τουρκική ακτοφυλακή, ενώ έκαναν λόγο για »συνήθη κατάσταση».
Η Τουρκία θέλει με κάθε τρόπο να προκαλέσει ούτως ώστε να πέσουμε στην παγίδα τους, καθώς η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά και στο ζήτημα της Συρίας είναι χαοτική, ενώ πολύ σύντομα θα δούμε να δημιουργείται και το ανεξάρτητο Κουρδιστάν, κάτι που θα πλήξει το γόητρο του Ερντογάν.
Οι ΕΔ της χώρας μας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους και δίπλα στην κανονιοφόρο ΚΡΑΤΑΙΟΣ βρίσκεται πλέον και η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.
Στόχος απο εδώ και πέρα και για όσο ισχύσουν τα έκτακτα μέτρα να μην υπάρξει κάποια νέα τουρκική ενέργεια σαν την κρουαζιέρα που έκαναν οι Τούρκοι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δείτε το ρεπορτάζ STAR σχερικά με την κρίση στο Αιγαίο










ΠΗΓΗ







































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις