Τι περιέχει σημαντικό στικάκι που έχουν οι 8 πραξικοπηματίες που βρίσκονται στην Ελλάδα

Να γιατί οι Τούρκοι ανεβάζουν περισσότερο το «θερμόμετρο» στο Αιγαίο


Η Τουρκία, συνεχίζοντας το επικίνδυνο παιχνίδι που χρησιμοποιείται μεν για εσωτερική κατανάλωση αλλά μπορεί να ξεφύγει εκτός ελέγχου, επιμένει στην ανιστόρητη θεωρία των «γκρίζων ζωνών», ενώ ζητά να φύγει
ο ελληνικός στρατός από την Κω, αμφισβητώντας παράλληλα, 130 βραχονησίδες.
Το ΥΠΕΞ απαντά πως δεν δέχεται υποδείξεις από την Τουρκία, την οποία χαρακτηρίζει ως «σταθερό παραβάτη του διεθνούς δικαίου». Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεχνά προσωρινά τις απόψεις του πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δηλώνει «ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υπάρχει η αποφασιστικότητα της χώρας να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τα προβλήματα που προκύπτουν ποντάροντας στον διάλογο και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού».
Την ίδια ώρα οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις, ενώ καθημερινά προκαλούν στα Ίμια.
Τις τελευταίες μέρες μεταδίδεται η είδηση πως οι 8 πραξικοπηματίες έχουν στην κατοχή τους σημαντικές πληροφορίες και πακέτο επιθετικών σχεδίων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά της Ελλάδας σε στικάκια.
Τα στοιχεία που έδωσαν από μόνοι τους ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα, ειδικά για την Ζώνη Ευθύνης του 1ης Στρατιάς στην περιοχή της Θράκης.
Η Άγκυρα ανησυχεί από την διαρροή αυτών των στοιχείων και γι' αυτό ανεβάζει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στο Αιγαίο.
«Ο πιο σημαντικός λόγος που η Ελλάδα προστατεύει του πραξικοπηματίες, είναι επειδή συμφώνησαν να προσφέρουν στην Ελλάδα απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις» αναφέρουν οι Τούρκοι σε non paper  που μοίρασαν στην ΕΕ
Επιπλέον η Άγκυρα τονίζει πως η Ελλάδα παρουσίασε σε μεγάλη ξένη χώρα στοιχεία από σχέδια εισβολής στον Έβρο και βίαιης διάβασης του ποταμού, τα οποία, υποστηρίζουν ότι ήρθαν στην κατοχή των ελληνικών υπηρεσιών από τους οκτώ φυγάδες!
 Το τουρκικό προπαγανδιστικό κείμενο, παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με τα αιτήματα έκδοσης που έχουν υποβληθεί στις ευρωπαϊκές χώρες και με ειδική αναφορά στη Γερμανία και στο Βέλγιο.
 Μιλώντας σε εκπομπή στο Κανάλι 24 της Τουρκίας, ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ είπε για την μη έκδοση των οκτώ ότι «πραγματικά είναι ένα βήμα που θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας», προσθέτοντας ότι αυτό το βλέπουν οι αρμόδιοι και των δύο χωρών.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις