Φραστικό επεισόδιο μπροστά στις κάμερες μεταξύ Α.Μέρκελ και Ρ.Τ.Ερντογάν!

 
Ένταση επικράτησε στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της  Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην
Άγκυρα.
Το επεισόδιο ξεκίνησε οταν  η Γερμανίδα Καγκελάριος χρησιμοποίησε τη φράση «ισλαμιστική τρομοκρατία», με τον Ερτνογάν να εκνευρίζεται ιδιαίτερα απο αυτή την αναφορά κάνοντας παρατήρηση στην Μέρκελ ενώπιον όλων των δημιογράφων σε αυτηρό τόνο!
«Παρακαλώ μην  χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση. Ως μουσουλμάνος Πρόεδρος, δεν μπορώ να το δεχθώ», είπε ο Ερντογάν αφήνοντας την  Μέρκελ σε εμφανή αμηχανία που δεν έχει συνηθίσει να της μιλάνε έτσι.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος  απάντησε προσπάθησε να εξηγήσει , ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ «ισλαμικού» και «ισλαμιστικού» και πρόσθεσε ότι η ίδια δίνει μεγάλη σημασία στη θρησκευτική ελευθερία στη Γερμανία, θέλοντας να του υπενθυμίσει ότι δεν είναι «ισλαμοφοβική», όπως ένιωσε ότι πήγε να την παρουσιάσει.
Η αντιδραση του Ερντογάν δείχνει πρακτικά στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται όντας οξύθυμος. Βέβαια το ενδιαφέρον θα είναι τι θα πει σε μελλοντική του συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ.Τραμπ ο οποιος όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλά για "ισλαμιστική ριζοσπαστική τρομοκρατία". Θα τον διακόψει και τότε ο Ερντογάν κάνοντας αυστηρή παρατήρηση; 
Δείτε το βίντεο από το Twitter της Yeni Safak:










 ΠΗΓΗ









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις