ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩΝ! «ΣΦΑΓΗ» ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 5.000 ΕΥΡΩ!!!


koyrema



Το κράτος-παράγκα έχει μπροστά του δόσεις 10,5 δισεκατομμυρίων μέχρι το καλοκαίρι
Ένα αιφνίδιο κούρεμα καταθέσεων κρύβεται (τεχνηέντως) πίσω από τις λέξεις όσων εμπλέκονται με τις διαπραγματεύσεις
Ελλάδας-δανειστών.
Στην πραγματικότητα είναι το ΔΝΤ αυτό που έβαλε στο Τραπέζι το κούρεμα του χρέους με την εκτίμηση πως ακόμη κι αν οι ι μεταρρυθμίσεις υλοποιηθούν με θρησκευτική ευλάβεια–και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέους ενεργοποιηθούν – το χρέος της Αθήνας είναι καταδικασμένο να γίνει «εκρηκτικό».
Τι σημαίνει αυτό για ένα κράτος που έχει μπροστά του δόσεις 10,5 δισεκατομμυρίων μέχρι το καλοκαίρι και οι τράπεζες του οποίου έχουν ανάγκη μιας ακόμη ανακεφαλαιοποίησης…
Επειδή ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και είναι πολύ πιθανό οι αποφάσεις για κούρεμα των καταθέσεων να έχουν ληφθεί ήδη στους διαδρόμους του πρόσφατου Eurogroup. Αλλωστε ποιος έχει εμπιστοσύνη πλέον στον Τσακαλώτο; Ούτε και ο ίδιος δεν πιστεύει τον εαυτό. Ο άνθρωπος που υπογράφει ταπεινωτικές επιστολές και στην συνέχεια πουλάει αντιστασιακά φούμαρα στους συντρόφους του δεν έχει καμία αξιοπιστία-ούτε για τους μέσα, ούτε για τους έξω.
«Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να συμφώνησε σε κούρεμα καταθέσεων και το θρίλερ να το βιώσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Σ΄αυτή την περίπτωση υποτίθεται ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων σε όσους έχουν πάνω από 100.000 ευρώ στις τράπεζες, αλλά αρκεί η υπογραφή ενός Τσακαλώτου ή ενός Χουλιαράκη το όριο αυτό να κατέβει ακόμη και στις 5.000 ευρώ!»
Στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια με τα οποία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη η κυβέρνηση αναφέρεται σε άρθρο του ο βρετανικός Guardian τονίζοντας ότι η Αθήνα έχει πλέον μόνο τρεις εβδομάδες προκειμένου να λύσει το γόρδιο δεσμό στις ολοένα και πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ή σε διαφορετική περίπτωση θα δει το θέμα του χρέους της να έρχεται ξανά στην επιφάνεια με ανανεωμένη ένταση.
«Είναι κρίσιμο να υπάρξει συμβιβασμός. Αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν έως τις 20 Φεβρουαρίου τότε θα βρεθούμε μπροστά σε μια πιθανά καταστροφική πολιτική αναταραχή που θα μπορούσε να φέρει ξανά με ένταση το σενάριο του Grexit» εκτιμά ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αριστείδης Χατζής.
Η βρετανική εφημερίδα επαναλαμβάνει ότι η βασική διαφωνία ανάμεσα στους δανειστές έχει να κάνει με την ικανότητα της Αθήνας να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018 υπενθυμίζοντας ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν ο στόχος του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος δεν είναι εφικτός χωρίς νομοθέτηση περικοπών στις συντάξεις και μείωσης του αφορολογήτου.
Αυτά δεν είναι αρκετά όμως για να μπει νέο χρήμα στις τράπεζες και σε καμία περίπτωση οι νέες κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας δεν θα δεχθούν να δώσουν άλλο χρήμα σε ένα κράτος-πηγάδι χωρίς πάτο. Το δε ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει με χρήμα σε κανένα πρόγραμμα ακόμη κι αν η Ελλάδα επιστρέψει στη Δραχμή.
Ο μόνος που διατηρεί το χιούμορ του στην κυβέρνηση είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης που βλέπει καταιγιστική ανάπτυξη.
Κι αυτό γιατί είναι ίσως ο μόνος που προσπαθεί σ΄αυτή την κατεύθυνση…







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις