Κύμα ψευδών ειδήσεων για βίζα ΗΠΑ: Ο Ντ.Τραμπ απλά υπέγραψε το ίδιο κείμενο που είχε υπογράψει ο Ομπάμα το 2013!

 


Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός της διαστρέβλωσης που υφίσταται η πολιτική του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με το διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ υπηκόων ορισμένων χωρών και αυτό
για μόλις 90  ημέρες.
Αυτό γιατί η συγκεκριμένη πολιτική στηρίζεται ακριβώς σε ανάλογο διάταγμα του προηγούμενου Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα αλλά τότε δεν είχε υπάρξει καμία αντίδραση!
Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο του προεδρικού διατάγματος του Ντ.Τραμπ για την αναστολή παροχής βίζα δεν  κατονομάζονται πουθενά οι εφτά χώρες για τις οποίες γίνεται λόγος (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη.
Πως γίνεται αυτό; Γιατί πολύ απλά η διοίκηση Τραμπ δεν  αναστέλλει τις βίζες από χώρες που διάλεξε η ομάδα του αλλά από τις χώρες που η διοίκηση Ομπάμα είχε διαλέξει!
Έτσι ο Τραμπ αναστέλλει τη βίζα από τις συγκεκριμένες χώρες μόνο και μόνο επειδή ο Ομπαμα τις είχε επιλέξει παλαιότερα.
Το 2013 η διοίκηση Ομπάμα είχε ανατείλει τις εισόδους προσφύγων από το Ιράκ για 6μήνες.
Το 2015 το αμερικανικό Κογκρέσο πέρασε νόμο, τον οποίο είχε υπογράψει ο Μπάρακ Ομπάμα  νόμο για τον περιορισμό παροχής βίζα από τις συγκεκριμένες χώρες.
Τέλος το 2016 ο επικεφαλής της DHS (της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας) Jeh Johnson επέκτεινε αυτούς τους περιορισμούς.
Παρόλα αυτά ουδείς αντιλήφθηκε κάτι, καμία αντίδραση δεν υπήρξε πόσο μάλλον αστείοι τίτλοι στα ΜΜΕ όπως «χάος» και «οργή».
Στην κυριολεξία αυτό που ο Τραμπ απλά έκανε ήταν να πάρει υπόψη τους περιορισμούς που είχε θέσει ο Ομπάμα το 2013 στα κράτη που είχε επιλέξει για αυτό το σκοπό το 2015 και το 2016.
Ουσιαστικά ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε εφαρμογή ένα προεδρικό διάταγμα του 2015 «the Visa Waiver Program and Terrorist Travel Protection Act of 2015».
Η τωρινή αμερικανική διοίκηση δεν ήταν αυτή που επέλεξε τις εφτά χώρες.
Το αμερικανικό Κογκρέσο και η διοίκηση Ομπάμα το είχαν κάνει πριν από τον Τραμπ.
Έτσι  πουθενά στο διάταγμα του Τραμπ δεν αναφέρονται οι εφτά αυτές χώρες. Αντίθετα αναφέρει πως αναστέλλει τη βίζα από τις χώρες τις οποίες είχε επιλέξει ο Ομπάμα ως εν δυνάμει απειλή και για αυτό είχαν μπει στην κατηγορία για ειδική μεταχείριση.
Παρόλα αυτά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για να δημιουργηθεί ένα κύμα ψευδών ειδήσεων από το σύνολο των ΜΜΕ αναφορικά την επιλογή του Τραμ να εφαρμόσει την πολιτική Ομπάμα.
Η διαστρέβλωση των γεγονότων στο απόγειό της και ο πόλεμος εναντίον του Ντ Τραμπ τώρα αρχίζει. 







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις