Φρίντριχ Τραμπ: O πρόγονος του νέου Αμερικανού προέδρου Ν. Τραμπ

 


Ο Φρίντριχ Τραμπ γεννήθηκε στο Κάλσταντ, ένα μικρό χωριό στο κρατίδιο της Ρηνανίας το 1869. Σε ηλικία μόλις 16 ετών αποφασίζει να εγκαταλείψει
την Γερμανία και να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα.
truamaps8
Ήταν η εποχή που όλοι είχαν βαλθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι για τον χρυσό. Με αυτό το κίνητρο ξεκίνησε και εκείνος. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι από το αναζητά ψήγματα του πολύτιμου μετάλλου στην παγωμένη Αλάσκα, θα μπορούσε να βρει άλλους τρόπους για βγάλει γρήγορα χρήματα.
truamaps10
Η πρώτη δουλειά του Φρίντριχ Τραμπ στην Αμερική ήταν εκείνη του κουρέα. Γρήγορα όμως εγκατέλειψε την τέχνη της κομμωτικής για να ανοίξει ένα εστιατόριο στο Σιατλ. Τα χρήματα που έμπαιναν στο ταμείο δεν ικανοποιούσαν τον γερμανό μετανάστη, έτσι άρχισε να σκέφτεται άλλους τρόπους με τους οποίου θα μπορούσε να πλουτίσει.
Στο εστιατόριο που διατηρούσε αποφάσισε να προσθέσει μια ακόμη υπηρεσία για τους πελάτες του. Στο πίσω μέρος είχε δημιουργήσει δωμάτια όπου κοπέλες πρόσφεραν σεξ επ’ αμοιβή στους πελάτες που ενδιαφερόταν. Έτσι ο παππούς του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε να διευθύνει έναν οίκο ανοχής στην δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Φυσικά οι καλύτεροι του επισκέπτες ήταν οι ανθρακωρύχοι που επισκεπτόταν πολύ συχνά το συγκεκριμένο μέρος.
Ο Φρίντριχ Τραμπ, για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, πληρωνόταν κυρίως σε είδος, σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια χρυσού, τα οποία στη συνέχεια έστελνε στις αδελφές του στη Νέα Υόρκη. Εκείνες με τη σειρά τους ξεκίνησαν να ασχολούνται με την αγοραπωλησία ακινήτων, βάζοντας τα θεμέλια της οικονομικής αυτοκρατορίας των Τραμπ.

truamaps9

Ο Τραμπ επέστρεψε στη Γερμανία το 1901 στην ηλικία των 32 ετών ενώ ήταν ήδη πλούσιος. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κάλσταντ, συναντά και ερωτεύεται την κόρη του γείτονα του την οποία και παντρεύεται. Με την Ελίζαμπεθ Κράιστ, ως σύζυγό του πια, επιστρέφει στην Αμερική. Εκείνη όμως μη μπορώντας να ζει μακριά από την πατρίδα της, του ζητά να επιστρέψουν στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Κάλσταντ.
truamaps7
Ο παππούς Τραμπ, παίρνει την μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Γερμανία κάνοντας μάλιστα αίτηση για την γερμανική υπηκοότητα. Οι γερμανικές Αρχές όμως είχαν φροντίσει να ενημερώσουν με σχετική επιστολή τον δήμαρχο της πόλης Κάλσταντ, πως ο Φρίντριχ Τραμπ είχε φύγει από την Γερμανία χωρίς να ακολουθήσει την απαραίτητη διαδικασία με τα σχετικά έγγραφα.
truamaps2
truamaps3

Η έκκληση στον αντιβασιλέα για την γερμανική υπηκοότητα

truamaps4
Ο Φρίντριχ ως νεαρός επιχειρηματίας πια και σε μια ύστατη προσπάθεια να καταφέρει να πάρει την γερμανική υπηκοότητα ξανά ώστε να μην απελαθεί στέλνει ένα γράμμα στον πρίγκιπα - αντιβασιλέα Λεοπόλδο, τον ντε φάκτο ηγέτη της Βαυαρίας την περίοδο 1886-1912.  Στην επιστολή μάλιστα χρησιμοποίησε λέξεις που εξυμνούσαν τον Λεοπόλδο, όπως «πολυαγαπημένο, ευγενή, σοφό και δίκαιο, ανώτατο και εξοχότατο ηγέτη».
Η απάντηση όμως και από εκείνον ήταν αρνητική και έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά την Γερμανία. Με την οικογένεια του επιβιβάστηκαν στο πλοίο την 1η Ιουλίου του 1905, με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Η οικογένεια τότε είχε μια κόρη ενώ η Ελίζαμπεθ ήταν τριών μηνών έγκυος στον Φρεντ Τραμπ, πατέρα του νέου πλανητάρχη.
truamaps5
Ο παππούς Φρίντριχ πέθανε σε ηλικία μόλις 49 ετών από ισπανική γρίπη. Άφησε όμως πίσω του ένα κεφάλαιο με το οποίο η οικογένεια έστησε μια μικρή εταιρεία που ασχολούνταν με κτηματομεσιτικά. Η εταιρία λεγόταν E. Trump & Son.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις