"BIG BROTHER" στο μετρο της Αθηνας...!!!

Επιλεκτική ενημέρωση από εκατοντάδες οθόνες στο μετρό της Αθήνας - ΒΙΝΤΕΟ


Στις οθόνες μετρό μεταδίδονται συγκεκριμένες ειδήσεις στους πολίτες, όπως σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Οι ειδήσεις της ημέρας όπως τις επιλέγει
το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδονται εδώ και τρεις ημέρες στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.
Θα φιλτράρονται από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής, δηλαδή από το κράτος.
Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία του Πρακτορείου σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ που μεταδίδει στους επιβάτες τον παλμό της ημέρας μέσα από 20 φωτογραφικά καρέ με ειδησεογραφικούς υποτίτλους, τα οποία προβάλλονται σε 132 τηλεοπτικές οθόνες που λειτουργούν στις εισόδους και στις πλατφόρμες επιβίβασης και αποβίβασης των σταθμών του Μετρό.
Όπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης, «το γεγονός ότι οι ειδήσεις του κατά τα άλλα συνδρομητικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων θα μεταδίδονται δωρεάν σε εκατομμύρια πολίτες δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το ενδεχόμενο μετάδοσης μηνυμάτων φιλικών προς την κυβέρνηση».
Η επίσημη έναρξη της υπηρεσίας έγινε σε ειδική εκδήλωση στο σταθμό Σύνταγμα του Μετρό το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ που μεταδόθηκε εκείνη την ημέρα «ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρακολουθώντας τις οθόνες, έδειξαν οι νεότεροι δηλώνοντας ότι "επιτέλους θα ενημερωνόμαστε για κάτι διαφορετικό χωρίς να αφιερώνουμε πολύ χρόνο. Και μάλιστα θα έχουμε την δυνατότητα να ταξιδεύουμε μέσα από τις Εικόνες της Ημέρας"».
Μασημένη τροφή-ενημέρωση θα προσφέρεται στους πολίτες; Επόμενο βήμα οι δρόμοι της πόλης;










ΠΗΓΗ


















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις