Μαζικές συλλήψεις ανώτερων Τούρκων αξιωματικών του Στρατού Κατοχής στην Κύπρο - Τι ετοίμαζαν;

 


Σε μαζικές σύλληψη αξιωματικών του τουρκικού Στρατού κατοχής στην Κύπρο προέβη ειδική ομάδα αξιωματικών του τουκικού Γενικού Επιτελείου που εστάλη στην
Μεγαλόνησο ειδικά για τον σκοπό αυτό.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν εννέα Τούρκοι συνταγματάρχες, επικεφαλής κρίσιμων μονάδων (πληροφορίες, διοικητές τεθωρκισμένων κλπ) στα κατεχόμενα της Κύπρου στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν αι 19 κατώτεροι αξιωματικοί από τον βαθμό του λοχαγού, μέχρι τον βαθμό του ταγματάρχη.
Σύμφωνα με πηγές των ελληνικών υπηρεσιών εννέα συνταγματάρχες που υπηρετούν στον Στρατό κατοχής μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ οι λοιποί μένουν κρατούμενοι στην Κύπρο.
Η «Τρομοκρατική Οργάνωση Φετουλάχ» (FETO), όπως ονομάζεται από την κυβέρνηση το δίκτυο επιρροής του συντηρητικού ισλαμιστή ιεροκήρυκα και πρώην συμμάχου του Ταγίπ Ερντογάν, έχει προστεθεί και στην λίστα παράνομων οργανώσεων και του ψευδοκράτους.


Από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 η τουρκική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια ευρεία εκστρατεία απολύσεων και συλλήψεων στις δυνάμεις ασφαλείας και τη δικαιοσύνη, αλλά και την δημόσια υπηρεσία, την κρατική μηχανή και την εκπαίδευση. Δεκάδες χιλιάδες ύποπτοι για συμμετοχή στην FETO έχουν τεθεί μέχρι σήμερα υπό κράτηση στην Τουρκία. 
 
Η αριθμητική δύναμη τω τουρκικών στρατευμάτων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου το 2016 μειώθηκε από 43.000 σε 42.500 μετά που ένα τάγμα στρατιωτών μεταφέρθηκε για ενίσχυση της στρατιωτικής δράσης των Τούρκων στην νοτιανατολικά σύνορα της Τουρκίας. Οι δυνάμεις αυτές προέρχονται από την 3η Στρατιά, που έχει έδρα την Ερζινζάν στην Τουρκία. Πρόκειται για ένα σώμα στρατού, το οποίο χωρίζεται σε δύο μεραρχίες, την 28η Μεραρχία και την 39η και την ΤΟΥΡΔΥΚ.
 
 
 
 
 
 
 
 






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις