Μετά από 70 χρόνια απόβαση Αμερικανών πεζοναυτών στην Νορβηγία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μετά από 70 χρόνια απόβαση Αμερικανών πεζοναυτών στην Νορβηγία


Τα «παιχνίδια πολέμου» μεταξύ του ΝΑΤΟ και του Κρεμλίνου καλά κρατούν στο ευρωπαϊκό έδαφος, ή αλλιώς μεταξύ Νέας και Παλαιάς Τάξης, καλά κρατούν και οδηγούν σταδιακά
τον πλανήτη σε παγκόσμια σύγκρουση.
Την Δευτέρα πραγματοποίησαν «απόβαση» στη Νορβηγία τουλάχιστον 300 Αμερικανοί πεζοναύτες, λίγες ώρες μετά την γνωστή μετάβαση περισσοτέρων από 3.500 στρατιωτών στο έδαφος της Πολωνίας.
Στον αντίποδα, η Μόσχα ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Ευρώπη, μεταφέροντας στρατό και οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας στην Βαλτική, έτοιμη να σπείρει τον όλεθρο.
Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές, η παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στην Νορβηγία λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς παραπέμπει στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Έχουν περάσει σχεδόν 70 χρόνια για να ξαναπατήσουν Αμερικανοί πεζοναύτες σε νορβηγικό έδαφος, με το αιτιολογικό να προετοιμάσουν και εκπαιδεύσουν τους Νορβηγούς στρατιώτες για ενδεχόμενη απειλή, κίνηση άκρως συμβολική που δείχνει πως ο μεγάλος πόλεμος πλησιάζει.
Η παρουσία τους, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα είναι για έξι μήνες.
Παρότι δεν το ομολογούν επισήμως, η κινητοποίηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ αφορούν την εκτιμώμενη απειλή της Ρωσίας.
Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν αναλάβει την ηγεσία ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο οποίος ανήκει στην δεξιόστροφη Παλαιά Τάξη, η οποία στηρίζει και την Ρωσία.
Οι 300 Αμερικανοί πεζοναύτες ταξίδεψαν στη Νορβηγία το πρωί της Δευτέρας και εγκαταστάθηκαν στο Τροντχάιμ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της σκανδιναβικής χώρας.
Τον Μάρτιο οι πεζοναύτες θα λάβουν μέρος στα Κοινά Γυμνάσια Βίκινγκ, στα οποία θα συμμετάσχουν επίσης βρετανικά στρατεύματα.
Υπενθυμίζεται πως το Σαββατοκύριακο, πάνω από 3.500 Αμερικανοί πεζοναύτες έτυχαν καθολικής και πανηγυρικής υποδοχής στην Πολωνία, με την πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει ότι «ελπίζω να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας», ενώ ο κόσμος είχε διοργανώσει ανοιχτά πικνίκ σε πολλές πόλεις, προκειμένου να καλωσορίσει τα αμερικανικά στρατεύματα.
Στο τέλος όμως θα καλωσορίσουν την καταστροφή και τον όλεθρο, καθώς οι Αμερικανοί μετέτρεψαν την χώρα τους σε πεδίο ενδιάμεσης αντιπαράθεσης με την «Αρκούδα» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις