Κρυφή offshore για την «ΑΥΓΗ» και δάνειο 1.5 εκατ. ευρώ με «ευλογίες» ΣΥΡΙΖΑ

 

Σάλος με την παραδοχή του επικεφαλής της κυβερνητικής εφημερίδας «Αυγής», η οποία εκθέτει βαρύτατα τους εμπνευστές  της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, στο μετοχολόγιο της εφημερίδας συνυπάρχει ως
μέτοχος κυπριακή offshore εταιρία που αρνούνται να αποκαλύψουν τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτή.

Με την κατάθεση του Δ. Στούμπου στο φως ήρθαν τα εξής:

Πρώτον: Ο υψηλότατος δανεισμός της Αυγής από την Εθνική Τράπεζα, η οποία το 2009 της χορήγησε δάνειο 1,5 εκατομμύριο με εγγύηση την… ιστορικότητα της εφημερίδας και την πενιχρή της κυκλοφορία που το, αλλά και τώρα, δεν ξεπερνούσε τα 1.500 φύλλα ημερησίως.

Δεύτερον: Για τη δανειοδότηση ελήφθη υπόψιν επιστολή (letter of comfort) του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι βασικός μέτοχος της εταιρείας (Α.Ε.) που εκδίδει την εφημερίδα.

Τρίτον: Η εφημερίδα χρηματοδοτείται από τα κομματικά ταμεία του νυν κυβερνώντος κόμματος, κάτι που είναι προς έρευνα αν δικαιολογείται με βάση τα ισχύοντα για την κρατική χρηματοδότηση.

Τέταρτον: Η παρουσία offshore ως μετόχου σε κομματική  εταιρία καταστρατηγεί τη νομοθεσία που απαγορεύει τις σχέσεις πολιτικών με εξωχώριες εταιρίες  

Πέμπτον: Τα διαφημιστικά έσοδα της Αυγής εκτινάχθηκαν, με καταχωρήσεις από τράπεζες και ΔΕΚΟ, μετά τον Ιανουάριο του 2015 και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Σε κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης δεν συμπίπτουν όλα μαζί τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν τις διαπλεκόμενες σχέσεις», τονίζουν στελέχη της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η φιλότιμη προσπάθεια ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να απαλύνουν τις ισχυρές εντυπώσεις που δημιούργησε η πολυσήμαντη ομολογία Στούμπου.    
Σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στον κ. Στούμπο, προκειμένου να αποκαλύψει το όνομα του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία. Η απάντηση του εκπροσώπου της «Αυγής» ήταν ότι «δεν λέω το όνομα για να μην γίνει θόρυβος».
Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, για το ποιος κρύβεται πίσω από την offshore που είναι ένας από τους πέντε βασικούς μετόχους της εφημερίδας «Αυγή».

«Οι "νοικοκυραίοι" της Κουμουνδούρου που πήραν δάνειο 1.500.000 ευρώ με αέρα “κοπανιστό” για το κομματικό τους όργανο την “Αυγή”, ας αφήσουν τις υπεκφυγές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση και ρωτά, «Γιατί σιωπούν ο κ. Τσίπρας και το Kόμμα του;  Τι θέλουν να κρύψουν;».






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις