Σε υγειονομική βόμβα μετατρέπεται η Ελλάδα

Σε υγειονομική βόμβα μετατρέπεται η Ελλάδα - Δύσκολος ο ερχόμενος χειμώνας


Την ώρα που κυβέρνηση και ιατρικοί φορείς έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν την κρισιμότητα του προβλήματος, η χώρα έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μία ωρολογιακή υγειονομική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί ανά
πάσα στιγμή.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών, τα κρούσματα της ελονοσίας αυξάνονται συνεχώς ανά την επικράτεια, τη στιγμή που πληθαίνουν οι εστίες εξάπλωσης κι άλλων "ξεχασμένων" μολυσματικών ασθενειών. Όταν μάλιστα οι εστίες αυτές αφορούν το κέντρο της πρωτεύουσας, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως το πρόβλημα είναι σε πλήρη εξέλιξη και η αντιμετώπισή του απαιτεί γρήγορα μέτρα.
Ωστόσο φορείς και Πολιτεία αρνούνται πεισματικά να παρέμβουν και όπου αυτό συμβαίνει γίνεται κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους και προκλητικά πρόχειρα.
Μικρά και μεγάλα κέντρα φιλοξενίας μία ανάσα από τις ελληνικές μεγαλουπόλεις αλλά και στα νησιά του Αιγαίου κινδυνεύουν να μετατραπούν σε χώρους εξάπλωσης των λεγόμενων και ως "ξεχασμένων ασθενειών", μεταξύ των οποίων είναι η ελονοσία και η φυματίωση. Εν όψει μάλιστα και της έξαρσης των ιώσεων με την είσοδο στην χειμερινή περίοδο, η κατάσταση αναμένεται σύμφωνα με πολλούς ειδικούς ανά περιοχή να επιδεινωθεί, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται όπως είναι φυσικό στα μεγάλα κέντρα φιλοξενίας των νησιών του Αιγαίου, της Αττικής και πέριξ της Θεσσαλονίκης.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις