Δε τα βρήκαν για τη Συρία - Ακολουθεί ο πόλεμος

Δε τα βρήκαν για τη Συρία - Ακολουθεί ο πόλεμος


ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν ότι...διαφωνούν στη χθεσινή Σύνοδο των G20 στην Κίνα, με το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές να είναι ως είθισται ψυχροπολεμικό.
Η διάσταση απόψεων ήταν πολύ μεγάλη πάνω στο θέμα και παρόλο
που οι δύο πλευρές υποσχέθηκαν πως θα ξανασυζητήσουν πιο διεξοδικά το θέμα, οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης είναι σχεδόν μηδαμινές. Σε μία μάλιστα ύστατη προσπάθεια σήμερα το πρωί να βρεθεί πρόσφορο έδαφος για συζητήσεις, Ρωσία και ΗΠΑ απλά έμειναν στάσιμοι και πλέον όλος ο πλανήτης περιμένει το μοιραίο.
Με τους παράπλευρους παράγοντες ωστόσο να είναι πολλοί, η εμπλοκή των δύο υπερδυνάμεων στη Συρία είναι τόσο μεγάλη, που κανείς τους δεν μπορεί ούτε έχει τη διάθεση να υποχωρήσει, ειδικότερα από τη στιγμή που υπάρχουν αντίθετα συμφέροντα.
Επίσης η πολυεθνική συγκέντρωση δυνάμεων κοντά σε πολύ ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι το Ισραήλ, η Παλαιστίνη ή η Τουρκία, αποτελεί από μόνη της ένα δυνητικό κίνδυνο άμεσης ανάφλεξης, την ώρα μάλιστα που οι δύο αντίπαλες μεριές δεν δείχνουν τη τάση πισωγυρίσματος.
Πάντως ένα είναι απολύτως σίγουρο. Πως μία ενδεχόμενη γενικευμένη σύρραξη πάνω από τη Συρία θα έβαζε όλους τους "μεγάλους παίχτες" στο παιχνίδι, δίχως επιστροφή.






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις