Νέοι βανδαλισμοί αναρχικών στην Μητρόπολη Αθηνών – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

9bb75eb4e966dc6eb36f5fb785ed850c_L


Νέοι βανδαλισμοί της Μητρόπολης Αθηνών έλαβαν χώρα το πρωί της Τρίτης από ομάδες αναρχικών, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις τάξεις της αστυνομίας για γενικευμένη πρόκληση επεισοδίων.
Συγκεκριμένα γύρω στις έξι το
πρωί της Τρίτης, άγνωστοι σχημάτισαν με σπρέι το σχήμα του αναρχικού χώρου και έγραψαν «αγώνας» και «ταξικός πόλεμος». Η επίθεση αυτή αποτελεί ένα προμήνυμα για νέες επιθέσεις και στην αντίστοιχη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, ειδικότερα τις μέρες που θα διεξαχθεί η ΔΕΘ, πιστεύουν στην Ελληνική Αστυνομία.
Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένα ιδιότυπο είδους αντάρτικου πόλεων, με επίκεντρο την Ορθοδοξία, τη στιγμή μάλιστα που εκκλησίες και Μητροπολίτες έχουν γίνει και επίσημα στόχος αναρχικών.
Ως εκ τούτου, οι αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για τη φύλαξη των εκκλησιών και των δημοσίων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα είναι ενδεικτικό πως τις επόμενες μέρες θα παραστούν περίπου 4.000 αστυνομικοί, υπό το φόβο νέων στοχευμένων χτυπημάτων από αναρχικούς και «αλληλέγγυους».





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις