Μόλις γίνεις καλά, έλα να δούμε αν 'δικαίως' τις έφαγες…

Μόλις γίνεις καλά, έλα να δούμε αν 'δικαίως' τις έφαγες… 


«Το θέμα είναι αν μια παράνομη πράξη βλάπτει η όχι τη χώρα» δήλωνε προ εβδομάδος η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΚΑΙ 23 Αυγούστου).
AdTech Ad
Όταν με το καλό βγει από το νοσοκομείο ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος, θα πρέπει προφανώς να εξετάσουμε αν το ξύλο που έφαγε βλάπτει τη χώρα ή όχι και κατόπιν να
καταδικάσουμε ή να επαινέσουμε τους “αντιεξουσιαστές” που τον ξυλοφόρτωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Η φράση της Κυρίας Ανάγνωστοπούλου, δεν προκάλεσε φυσικά τη βία. Συμπύκνωσε όμως μια αντίληψη που υπάρχει διάχυτη σε κύκλους της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς που όχι απλώς ανέχθηκε τη βία αλλά ενδεχομένως την υπέθαλψε κιόλας, προστατεύοντας “τα παιδιά”. Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από την εποχή που ο ανεκδιήγητος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μάκης Μπαλαούρας, δήλωνε ευθαρσώς ότι “οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου” (Βήμα FM/ Ιανουάριος 2016).
Δεν είναι εύκολα κατανοητό από όλους γιατί η “αριστερή βία”, μπορεί να δικαιολογείται. Δεν υπάρχει κανένα σχετικό λογικό επιχείρημα. Απλά και μόνο, η αριστερά έχει πάντοτε δίκιο, καθώς όποιος διαφωνεί μαζί της τραμπουκίζεται και απαξιώνεται. Οι “αριστεροί”, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν (και έχουν διασπαρεί παντού), έχουν εξ’ ορισμού δίκιο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι φασίστες ή έχουν κάποιο σκοτεινό κίνητρο. Ακόμη και αν πρόκειται για εσωτερική διαφωνία, οι πρακτικές είναι οι ίδιες.
Ο τρόπος με τον οποίο οι αριστεροί αντιμετώπισαν διαχρονικά τους ιδεολογικά αντίθετους συντρόφους τους, δεν εμπίπτει στα όρια της ηθικής. Ακόμη και στην πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι επέλεξαν το δρόμο της φυγής, γελοιοποιήθηκαν από τους εναπομείναντες.Όσο επίσης η ανομία βόλευε την Κυβέρνηση, ήταν δικαιολογημένη. Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πανος Καμένος, δήλωναν ότι δεν θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.
Το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Οικονομικών, μετείχε σε κινήματα ανυποταξίας. Όταν βρέθηκαν στην Κυβέρνηση όμως αποφάσισαν ότι είναι πατριωτικό καθήκον να πληρώνεις τους φόρους που επιβάλλει μια αριστερή κυβέρνηση. Όπως ακριβώς έκανε από το Βήμα της Βουλής η άλλοτε πρωθιέρεια του κινήματος “Δεν πληρώνω”, κα Νάντια Βαλαβάνη, προτού δει έκπληκτη τη μητέρα της να σηκώνει τα “ρέστα” από το λογαριασμό της, λίγες ώρες πριν την επιβολή των capital controls.
Είναι εξαιρετικά βαρετό να επαναλαμβάνει κανείς το ίδιο απόφθεγμα. Οφείλουμε όμως να καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται.
Δεν υπάρχουν δυο άκρα και άλλες τέτοιες μπαρούφες. Υπάρχουν αντικοινωνικές συμπεριφορές που οφείλουμε να τις αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ασκεί βία και επίσης κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται και να δικαιολογεί τη βία και την ανομία. Ακόμη και αν είναι ανόητος και δεν κατανοεί ότι η βία θα φέρει βία, δεν έχει ελαφρυντικά. Πολύ περισσότερο φυσικά αν αυτή η διαιώνιση του κύκλου της βίας είναι αυτοσκοπός απ’ τον οποίο εξαρτάται η πολιτική του επιβίωση…







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις