Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας - Μήνυμα υποταγής από την Κρήτη


Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας - Μήνυμα υποταγής από την Κρήτη 

 

Για «φιλική συνάντηση» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του Μαχμούτ Τσαβούσογλου στην Κρήτη, κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η συνάντηση, όπως τόνισαν και οι δύο υπουργοί στις
κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν, ήταν εποικοδομητική ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και την ενίσχυση του διαλόγου.
Για ποιά εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μιλούν άραγε, την ώρα που η Τουρκία διεκδικεί το μισό Αιγαίο;
«Η Τουρκία είναι μια χώρα με την οποία έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις και ιδιαίτερα συμφέροντα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.
Μετά τις δηλώσεις, ο κ. Κοτζιάς συνόδευσε τον κ. Τσαβούσογλου στο σπήλαιο Δικταίον Άντρον, στο οροπέδιο Λασιθίου, όπου γεννήθηκε ο Δίας, εκεί όπου οδήγησε την Ευρώπη, μετά την απαγωγή της από την Λιβύη. «Ένας μύθος βαθιά αντιρατσιστικός, τον οποίο κανείς στην Ευρώπη δεν πρέπει να ξεχνάει», επισήμανε ο κ. Κοτζιάς, όντας πλήρως στο... κλίμα της εποχής.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Κοτζιάς δήλωσε: «Θεώρησα ότι είναι σωστό μιας και η συνάντησή μας έγινε στην Κρήτη να έρθουμε στο μέρος όπου γεννήθηκε ο Δίας και που έκανε τη μεγάλη απαγωγή της Ευρώπης, δείχνοντας το πώς εμείς πιστεύουμε ότι ο φίλος λαός της Τουρκίας ανήκει στην Ευρώπη και μπορεί και πρέπει να έρθει στην ΕΕ εφόσον και όταν ικανοποιήσει όλα τα κριτήρια».
Εν ολίγοις το συμπέρασμα της συνάντησης των δύο ΥΠΕΞ είναι: Η Ελλάδα είναι φίλη με την Τουρκία, την θέλει στην ΕΕ και όποιος δεν δέχεται κύματα μουσουλμάνων από την Λιβύη και την Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας είναι «ρατσιστής». Πλήρης υποταγή στα συμφέροντα της γείτονας.
Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική της Αθήνας, την ώρα που η Άγκυρα γεμίζει την ελλαδική επικράτεια με μουσουλμάνους.







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις