Να γιατί οι «αιώνιοι φοιτητές» θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

Να γιατί οι «αιώνιοι φοιτητές» θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ


Ενώ τα σενάρια των εκλογών δίνουν και παίρνουν, τα κόμματα κινητοποιούνται προς άγραν ψήφων και φυσικά σε αυτά ανήκει και το κυβερνητικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι κομματικοί διορισμοί στο Δημόσιο δίνουν και παίρνουν τον
τελευταίο καιρό, ενώ στην κυβέρνηση σκέφτηκαν και κάτι άλλο, με το μυαλό σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Προχωρούν στην ακύρωση της διάταξης που προβλέπει την διαγραφή των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών.
Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε σχετική  τροπολογία το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή.
Με την επίμαχη διάταξη καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι όσοι φοιτητές δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα τότε χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητα του φοιτητή.
Σύμφωνα με το νόμο 4009/2011 ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει, αν, όμως, δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή με διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα.
Παράλληλα ο Νίκος Φίλης με τη διάταξη που έφερε στη συζήτηση στη Βουλή για την ιδιωτική εκπαίδευση καταργεί και την υποχρέωσή των «αιώνιων» φοιτητών να επανεγγράφονται ανά εξάμηνο.
Όλα βελούδινα για όσους θέλουν να βρίσκονται αραχτοί στο πανεπιστήμιο, να απολαμβάνουν τις φοιτητές διευκολύνσεις σε μέσα μεταφοράς κτλ και φυσικά να κινητοποιούνται στις κομματικές νεολαίες «τραβώντας» προς τα εκεί κόσμο.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις