Τελευταία σε ποιότητα ζωής στην Ευρώπη η Ελλάδα - Η εξαθλίωση των μνημονίων

Τελευταία σε ποιότητα ζωής στην Ευρώπη η Ελλάδα - Η εξαθλίωση των μνημονίων


Σύμφωνα με πρόσφατη μεγάλη έρευνα του Boston Consulting Group, η χώρα μας καταλαμβάνει την τελευταία θέση ως προς την ποιότητα ζωής στην Ευρωζώνη και συνάμα μία από τις τελευταίες σε ολόκληρη τη
γηραιά ήπειρο.
Πρόκειται για δείκτες "ευημερίας" ανά χώρα, που ανέδειξαν τις καλύτερες και χειρότερες χώρες στην Ευρώπη που μπορεί να ζήσει μόνιμα ένας άνθρωπος. Συγκεκριμένα η χώρα μας με άριστα το 100 συγκεντρώνει 62,6 βαθμούς, κατέχοντας ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την Κύπρο να είναι λίγο πιο πάνω με 67 βαθμολογία. Την τελευταία θέση στη γηραιά ήπειρο καταλαμβάνουν τα Σκόπια με 42,9, ενώ αντιθέτως στην κορυφή βρίσκονται οι Σκανδιναβικές χώρες και ακολουθούν η Γερμανία και οι κάτω χώρες.
Το μόνο αισιόδοξο στοιχείο είναι ότι η Ελλάδα ανέρχεται πρώτη ανάμεσα στις χώρες των Βαλκανίων, ενώ είναι ενδεικτικό ότι περνάει κατά πολύ σε ποιότητα ζωής και την γειτονική Τουρκία. Η μέθοδος βασίζεται σε 44 διαφορετικούς δείκτες και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι μόνο ένας από αυτούς. Για παράδειγμα άλλοι δείκτες είναι το ποσοστό ανεργίας, ο πληθωρισμός, η διάδοση ασθενειών, το προσδόκιμο ζωής, η ποιότητα και η προσβασιμότητα στην εκπαίδευση, η ποιότητα των υποδομών, η κατάσταση του περιβάλλοντος κ.α.
Καταδεικνύεται για άλλη μία φορά η επίτευξη του σχεδίου εξαθλίωσης και φτωχοποίησης των Ελλήνων, που από το 2010 παίρνει τερατώδης μορφή.






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις