Έτοιμο το Ν/Σ για το τζαμί στον Ελαιώνα - Προωθείται για ψήφιση με κατεπείγουσες διαδικασίες

 


Με κατεπείγουσες διαδικασίες προχωρά η ανέγερση του τζαμιού στον Ελαιώνα. Παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την πρώτη ανέγερση τζαμιού στην
Αθήνα εδώ και αιώνες!
Ένα γεγονός που πριν από κάποια χρόνια θα φάνταζε  ως  να βγαίνει από τις σελίδες ενός μυθιστορήματος  πολιτικής φαντασίας και συνάμα αδιανόητο γεγονός για τον Έλληνα της δεκαετίας ΄80 ή και παλαιότερα σήμερα είναι μια -θλιβερή- πραγματικότητα.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης κ.α.».
Με τις προωθούμενες διατάξεις ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και πλήθος άλλων ζητημάτων μεταξύ των οποίων και της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα που σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στα δημόσια ταμεία σχεδόν 1 εκατ. €.
Το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει την κατεπείγουσα διαδικασία ώστε να ψηφιστεί την ερχόμενη κιόλας Πέμπτη.
Η επιλογή της κυβέρνησης για να φέρει το θέμα τώρα στη Βουλή , προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ανέγερση του τεμένους, εν μέσω Θέρους την ώρα που οι περισσότεροι βρίσκονται στις παραλίες ή εκτός Αττικής, γίνεται για να μετριαστούν και να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις.
Η ανέγερσή του δημιουργεί ένα αρνητικό τετελεσμένο. Δεν πρόκειται να είναι βέβαια το μόνο που θα κατασκευαστεί. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Οι διαδικασίες μετά θα είναι συνοπτικές και τα τεμένη θα υψώνονται σε κάθε πόλη της Ελλάδας όπου ζουν μουσουλμάνοι, οι οποίοι, αν ίσχυαν οι νόμοι σε αυτή τη χώρα δε θα βρίσκονταν καν εδώ.
 Η εμπειρία από την χρήση των τζαμιών στις ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσε να δράσει ανασταλτικά στην κατασκευή του εδώ. αλλά κανείς δεν τις έχει λάβει υπόψη του.
Τα τζαμιά ουσιαστικά δρουν ως κέντρα μύησης των μουσουλμάνων στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και τα παραδείγματα είναι πολλά. Στη Βρετανία, τη Γαλλία μέχρι και το Ορλάντο των ΗΠΑ όπου ο δράστης του φονικού προσευχόταν τακτικά στο τέμενος  που βρίσκεται εκεί.
Να σημειωθεί επιπλέον πως η κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα συνιστούσε πάγια απαίτηση της Τουρκίας  η οποία μέσω του υπουργείου εξωτερικών της είχε και μέχρι πρόσφατα  κάνει αλλεπάλληλες οχλήσεις στην ελληνική πλευρά προκειμένου να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Στην ερώτηση για ποιο λόγο η Άγκυρα ενδιαφέρεται τόσο έντονα για το θέμα,  η απάντηση είναι ότι θέλει να παρουσιαστεί ως προστάτιδα δύναμη των απανταχού μουσουλμάνων στην Ελλάδα κάτι που τελικά και το κατάφερε. 





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις