Ολοένα πιο κοντά το 4ο σενάριο

Ολοένα πιο κοντά το 4ο σενάριο 

 

Ερευνητές, το πλαίσιο της προώθησης του 4ου σεναρίου

(της έλευσης δηλαδή στην γη δήθεν εξωγήινων που εν ειρήνη θα θελήσουν να αναλάβουν την παγκόσμια εξουσία,) υποστηρίζουν πως το σύμπαν σήμερα
είναι πιο «ευνοϊκό» στην ζωή από την εποχή που εμφανίσθηκαν οι πρώτοι μικροοργανισμοί στην Γη.
Ο Άβι Λεμπ, επικεφαλής της έρευνας από το Κέντρο Αστροφυσικής του Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, επικεντρώνεται στους κόκκινους νάνους. Η μακροβιότητά τους, όπως και το γεγονός ότι αφθονούν στο σύμπαν, τους καθιστούν τους πλέον υποψήφιους για την ανάπτυξη ζωής.
«Είναι εντυπωσιακό», σημειώνει ο Λεμπ στο σάιτ του ιδρύματος. «Σημαίνει πως η ζωή εμφανίσθηκε σχετικά νωρίς στη “γειτονιά” του Ήλιου μας».

Σύμφωνα με τον Λεμπ, τελεσίδικη απάντηση θα δώσουν τα διαστημικά τηλεσκόπια νέας «γενιάς» που θα εκτοξευθούν τα επόμενα χρόνια, όπως το Webb Space. «Αν αποδειχθεί πως αυτοί οι αστέρες μικρής μάζας μπορούν να υποστηρίξουν ζωή, τότε “γεννηθήκαμε” νωρίς στην συμπαντική ιστορία”. Αν βέβαια δεν βρεθούν ενδείξεις ζωής γύρω τους, τότε αλλάζουν τα δεδομένα και δημιουργηθήκαμε την πιο ευνοϊκή συμπαντική εποχή.
Δεν σταματούν οι επιστημονικές αναφορές για την ύπαρξη ζωής εκτός από την γη.
Έτσι, αν και εφόσον λάβει χώρα η έλευση των «αρχαίων θεών», οι οποίοι θα παριστάνουν τους εξωγήινους, οι επιστήμονες θα ενθουσιαστούν και οι πολίτες θα ανακουφιστούν, καθώς δεν θα έρθουν φαινομενικά με εχθρικές διαθέσεις.
«Ολοένα πιο φιλόξενο στην ζωή το σύμπαν», λένε οι επιστήμονες, κάτι που σημαίνει, βάσει των όσων γνωρίζουμε: «Ολοένα πιο κοντά το 4ο σενάριο».






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις