Ετοιμάζεται παγκόσμιο κραχ - ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη

Ετοιμάζεται παγκόσμιο κραχ - ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη


Στον τομέα της οικονομίας, τα νέα δεν είναι καθόλου καλά και όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται παγκόσμιο κραχ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Στις υπερχρεωμένες ΗΠΑ, τα μέσα ενημέρωσης ανησυχούν για τεράστια
ύφεση που απειλεί την χώρα.
Σύμφωνα με τον Business Insider, οι αναλυτές δημοσιοποίησαν νούμερα που δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία είχε ανάπτυξη μόλις 1.2% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και πλέον έχει ανάπτυξη κατά μέσο όρο 1.2% τους τελευταίους 12 μήνες.
Οι ερευνητές ανέτρεξαν πίσω στο 1948 και βρήκαν ομοιότητες, οι οποίες τους ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό.
Όλες οι υφέσεις  από το 149 ξεκίνησαν με μέσο όρο μεγαλύτερο από τον παρόντα 1.2%.
Υπήρξαν μόνο τρεις περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο ρυθμός ανάπτυξης ενός έτους ήταν κάτω από το σημερινό επίπεδο και δεν συνέβη ύφεση.
Μόνο το 18% όλων των παρατηρήσεων, ανατρέχοντας πίσω στο 1948, είναι κάτω από το 1.2%.
Από αυτό το 18%, το 94% προέκυψε κατά την διάρκεια ή εντός ενός τριμήνου ύφεσης.

Εν συνεχεία ο Business Insider κάνει αναφορά στο πάνω από 11 τρισ. αμερικανικό χρέος και προειδοποιεί πως η ιστορία είναι κάτι παραπάνω από οδηγός με την μεγάλη ύφεση να έρχεται στις ΗΠΑ πολύ νωρίτερα απ' όσο την περιμένουν.
Βέβαια γίνεται αναφορά και στην κατρακύλα που έχουν πάρει τράπεζες σε Ευρώπη και Ασία.
Ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός θα δώσει το καθοριστικό χτύπημα στις παγκόσμιες αγορές, αναφέρει σε άλλο άρθρο του ο Business Insider, το οποίο θα μπορούσε να είναι η κινεζική φούσκα ακινήτων.
Το παρακάτω γράφημα δείχνει πως η φούσκα αυτή μεγαλώνει.

O Business Insider τονίζει πως δεν θα υπάρξει ομαλή προσγείωση στην Κίνα. Θα δοθεί καθοριστικό χτύπημα στην παγκόσμια οικονομία.
Την ίδια ώρα, δύο μεγάλες τράπεζες της παγκόσμιας διαπλοκής, η Goldman Sachs και η JPMorgan, προειδοποιούν για σοβαρούς τριγμούς στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά τους επόμενους τρεις μήνες, οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση τα χρηματιστήρια, προκαλώντας με την μορφή ντόμινο παγκόσμιο οικονομικό κραχ
Όπως αναφέρουν οι μετοχές είναι υπερβολικά ακριβές και η αδύναμη οικονομία δεν θα αντέξει νέες αυξήσεις στις τιμές, τονίζοντας το ενδεχόμενο ολίσθησής τους.
Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά και πλέον οι εξελίξεις θα τρέχουν ακόμα γρηγορότερα.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις