Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο στόχαστρο των τζιχαντιστών

Ο Πάπας και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο στόχαστρο των τζιχαντιστών


Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους «κρυμμένους στρατιώτες» στη Δύση να επιτεθούν σε χριστιανικές εκκλησίεςΜετά τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ στην εκκλησία της Ρουέν στην Νορμανδία από δύο 19χρονους τζιχαντιστές, το
περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους κυκλοφορεί με τίτλο «Σπάστε το σταυρό».
Στο 15ο τεύχος το έντυπο των τζιχαντιστών καλεί όλους τους συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους στη Δύση να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών, ενώ προαναγγέλλει νέα «χτυπήματα» κατά Δυτικών μέχρι την έκδοση του επόμενου τεύχους.
Το περιοδικό καλεί, μάλιστα, τους «κρυμμένους στρατιώτες» στη Δύση να επιτεθούν «χωρίς καθυστέρηση», ενώ αναφέρεται στα πρόσφατα φονικά επεισόδια στο Ορλάντο, τη Νίκαια, το Μόναχο και το Μπαγκλαντές.
Την ίδια στιγμή, επισημαίνει πως οι «προσκυνητές του σταυρού και οι παγανιστές της Δύσης θα πρέπει να εξετάσουν τους λόγους πίσω από την εχθρότητα των μουσουλμάνων κατά των Δυτικών και να μετανοήσουν εγκαταλείποντας τον χριστιανισμό, αποδεχόμενοι το Ισλάμ».
Για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους, δε, αναπαράγουν δηλώσεις Αμερικανών, Καναδών, Φιλανδών, Τζαμαϊκανών ακόμα και κατοίκων του Τρινιντάντ που ισχυρίζονται ότι ασπάστηκαν τον ισλαμισμό.
Ανάμεσα στους στόχους των τζιχαντιστών συγκαταλέγεται ο Πάπας Φραγκίσκος, τον οποίο κατηγορούν ότι κρύβεται πίσω από το «παραπλανητικό πέπλο της καλής θέλησης» προς τους μουσουλμάνους.
Την ίδια στιγμή, τον καταδικάζουν επειδή πραγματοποίησε δηλώσεις μετά το μακελειό στο γκέι κλαμπ στο Ορλάντο τον περασμένο Ιούνιο.
Πέραν του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όμως, στο στόχαστρο τους θέτουν τους Κόπτες, αλλά και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, ενώ μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο έντυπο απεικονίζει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.
Προειδοποιούνται, λοιπόν, οι εχθροί του Ισλάμ, ότι «ο πόλεμος κατά του Ισλάμ ούτε θα επιτύχει, ούτε θα σας ωφελήσει. Θα αποτύχετε γιατί μάχεστε ενάντια σε εκείνους που έχουν συμμαχήσει με τον Αλλάχ».
Το δημοσίευμα συνεχίζει, αναφέροντας: «Υποστηρίζετε ότι οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί ακολουθούν τη σωστή θρησκεία και ότι θα εισέλθουν στο βασίλειο του παραδείσου; Δεν υπάρχει απόδειξη για αυτό». Βέβαια, οι ίδιοι σχεδόν πριν από κάθε επίθεση τονίζουν ότι ο δράστης ως μάρτυρας θα επιβραβευθεί με το να μεταβεί στον Παράδεισο όπου θα τον περιμένουν 72 παρθένες.
Οι συντάκτες του περιοδικού τονίζουν πως οι Χριστιανοί έχουν δύο επιλογές, είτε να παραμείνουν προσκολημμένοι στην «πολυτέλεια αυτής της ζωής, απορρίπτοντας την αλήθεια», είτε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την προειδοποίηση του Αλλάχ ότι η «ζωή δεν είναι εγγυημένη».
Εν τω μεταξύ, στο περιοδικό αναφέρονται έξι λόγοι για τους οποίους  οι τζιχαντιστές μισούν τους Δυτικούς και θέλουν να τους πολεμήσουν, εξηγώντας ότι πίσω από την απόφαση αυτή βρίσκεται η προώθηση από τη Δύση των άλλων θρησκειών εκτός από τον ισλαμισμό, αλλά και η επέμβαση των δυτικών δυνάμεων σε μουσουλμανικά εδάφη.
Ο Πάπας και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο στόχαστρο των τζιχαντιστών - Εικόνα 0
Ο Πάπας και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο στόχαστρο των τζιχαντιστών - Εικόνα 1
Ο Πάπας και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο στόχαστρο των τζιχαντιστών - Εικόνα 2






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις