ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ! ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΚΑΣ ! Τροπολογία Κατρούγκαλου της τελευταίας στιγμής

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΚΑΣ ! Τροπολογία Κατρούγκαλου της τελευταίας στιγμής – Πως θα το επιστρέψουν οι συνταξιούχοι


Και επισήμως ζητείται πλέον η επιστροφή του ΕΚΑΣ 6 μηνών από 70.000 χιλιάδες συνταξιούχους με τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με
την τροπολογία Κατρούγκαλου η επιστροφή θα γίνει μέσω παρακράτησης από τη σύνταξη σε 12 μηνιαίες δόσεις, ενώ το νέο στοιχείο που εισάγει είναι πως εάν το ποσό της κάθε δόσης υπερβαίνει τα 30 ευρώ το υπερβάλλον ποσό θα καταβληθεί σε ισόποσες δόσεις έως το τέλος του 2018.
Η ίδια τροπολογία προβλέπει επίσης τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των δικαιούχων του ΕΚΑΣ για εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική περίθαλψη από το 25% σε 10%.
Ο υπουργός Εργασίας επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σημείωσε: «η διαφορά είναι ότι εμείς σε μια δέσμευση μνημονιακή που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε εισάγουμε μορφές προστασίας πληρέστερες. Για να μειώσουμε τις συνέπειες προβλέπουμε τη μείωση της συμμετοχής κι αυτών που τους καταργείται το ΕΚΑΣ σε μειωμένη ασφαλιστική εισφορά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις