Οι Ρώσοι ακυρώνουν για Ελλάδα - Συνεχίζεται το πρόβλημα με την βίζα

rvisa


Παρότι στην κυβέρνηση διαβεβαιώνουν την αγορά ότι όλα βαίνουν καλώς με τους Ρώσους τουρίστες, Ρώσοι τουρ οπερέϊτορ προχωρούν σε περικοπές προγραμμάτων τους σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, επικαλούμενοι και τις καθυστερήσεις
στις θεωρήσεις βίζας για Ελλάδας.
Στην αγορά της Ρωσίας φαίνεται πως θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και ταυτόχρονα, το στοίχημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Α.Ανδρεάδη.
Κι αν το πρωθυπουργικό στοίχημα θα κριθεί στο τέλος της τουριστικής περιόδου, στην περίπτωση της ρωσικής αγοράς σχεδόν τα πάντα ίσως κριθούν σε λιγότερες από 15 μέρες.
Τόσες απομένουν μέχρι το τέλος Μαΐου οπότε κι αρχίζει η περίοδος αιχμής για τους Ρώσους που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών Ν.Ξυδάκη στο πρόσφατο ελληνορωσικό τουριστικό φόρουμ πως οι ελληνικές αρχές θα εκδίδουν έγκαιρα βίζες σε όλους τους Ρώσους που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές, τα προβλήματα φαίνεται πως παραμένουν.
Ρωσικά δημοσιεύματα το Σαββατοκύριακο έκαναν λόγο για 11 τουρίστες-πελάτες του τουρ οπερέϊτορ Anex οι οποίοι έχασαν την πτήση τους για Ρόδο επειδή καθυστέρησαν οι θεωρήσεις βίζας. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, φέρονται να είχαν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά 3,5 βδομάδες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ταξιδιού τους.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις