Πρωτοφανείς απειλές και ύβρεις σε βάρος της προέδρου στη δίκη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

Πρωτοφανείς απειλές και ύβρεις σε βάρος της προέδρου στη δίκη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»


Απίστευτο σκηνικό έντασης διαμορφώθηκε στη δίκη για το περιβόητο σχέδιο ανατίναξης μέρους των φυλακών με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος». Αν και η δίκη δεν διεξάγεται κανονικά λόγω της αποχής των δικηγόρων σε μια από τις συνεδριάσεις του
δικαστηρίου (η δίκη ξεκίνησε πριν τρεις μήνες αλλά δεν έχει καταθέσει ούτε ένας μάρτυρας) μερίδα των κατηγορουμένων επιτέθηκε με πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές σε βάρος της πρόεδρου του δικαστηρίου κ. Ασημίνας Υφαντή. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι απείλησαν την πρόεδρο με απίστευτες εκφράσεις και φέρονται να της πέταξαν και πλαστικά διαχωριστικά, αναγκάζοντας την να σκύψει κάτω κάτω από την έδρα για να τα αποφύγει.

Μάλιστα, μέσα στη δικαστική αίθουσα έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Κατηγορούμενοι: Α… γ… Δε θα σε σώσουν ούτε δέκα μπάτσοι. Θα σε χώσω κάτω από τη γη.

Πρόεδρος: Ησυχία, ντροπή σας. Θα σας βγουν ξινά τα γέλια

Κατηγορούμενοι : Κ…..

Πρόεδρος: Αυτά στις φιλενάδες σας....

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν η πρόεδρος συνέχισε τη διαδικασία ενώ απουσίαζε από το ακροατήριο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση αλλά και ο συνήγορος του. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η ένταση κυοφορείται εδώ και καιρό καθώς η πρόεδρος προσπάθησε να καταργήσει τους δικηγόρους υπεράσπισης οι οποίοι δεν είχαν άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο να παρασταθούν στην ακροαματική διαδικασία λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι για το σχέδιο Γοργοπόταμος δικάζονται 28 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν να ανατινάξουν μέρος του τοίχους των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση. Η κουβάρι της απίστευτης αυτής υπόθεσης ξετυλίχθηκε μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις