Τσίπρας: "Η Ελλάδα θέλει πόρτες ανοικτές σε διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες"

met pireas tsipras



Ο τουρκικός τύπος δεν παράλειψε να αναφέρει τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες καταδικάζονται οι δηλώσεις του κ. Συναδινού στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής περιέγραψε
τους Τούρκους ως «πνευματικά βάρβαρους, ασεβείς, απατεώνες και βρώμικους», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.
Η Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε σχόλια επί του θέματος σε μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι επ' ευκαιρία της συναντήσεως των Ευρωπαίων σοσιαλιστών.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Συναδινό για τις δηλώσεις του κατά των Τούρκων, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε, «νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με αυτό το θέμα. Καταδικάζω αυτές τις δηλώσεις» .
«Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που σκέφτονται σαν αυτόν (τον κο Συναδινό) και δεν αποτελούν μεγάλη πλειοψηφία. Η πλειοψηφία στην Ελλάδα θέλει τις πόρτες της χώρας ανοικτές σε διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες»,είπε ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες.
Μετά τις παρατηρήσεις του την Τετάρτη,ο κ. Συναδινός αποχώρησε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεχόμενος τηνν αποπομπή του από τον Πρόεδρο κ. Martin Schulz.
Ο Γερμανός Πρόεδρος του κοινοβουλίου ακύρωσε επίσης την διαμαρτυρία από την γαλλική ακροδεξιά και τον βουλευτή Bruno Gollnisch, λέγοντάς του: «Αν δεν ηρεμήσεις, θα σου δώσουμε ένα ηρεμιστικό».
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός όταν μίλησε για πλειοψηφία στις δηλώσεις του δυστυχώς το έκανε χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις