Ο πιο cool Ρώσος Χριστιανός!

surgeonchurchcommunion 1


 Τι ορίζεται "cool" στο σημερινό πολιτισμό; Πρόσφατα σε ένα talk show στη Ρωσία διάσημοι ειδήμονες συζητούσαν γιατί δεν είναι "cool" να είναι κάποιος Χριστιανός στη Δύση. Περιέγραψαν την περιφρόνηση και τη γελοιοποίηση που συναντούν όταν ανοιχθούν και μοιραστούν την εμπειρία τους από την πίστη τους και τον
εκκλησιασμό τους. Οι Χριστιανοί στη Δύση βιώνουν αυξανόμενη πνευματική και ψυχολογική δίωξη. Αυτό είναι ένα παράδοξο σε χώρες που διαθέτουν ελευθερία του λόγου. Ωστόσο, ο φόβος της κοινωνικής περιθωριοποίησης σημαίνει ότι πολλοί δεν τολμούν πλέον να μιλήσουν ανοιχτά για την πίστη τους στο Θεό.
surgeonvikings
Οι Χριστιανοί στη Σοβιετική Ένωση αισθάνονταν τον ίδιο φόβο. Κρατήθηκαν μακριά από θέσεις επιρροής και υψηλά αξιώματα, και η πίστη θεωρήθηκε μια ψυχική διαταραχή. Δεν ισχύει πλέον αυτό, το αντίθετο μάλιστα. Η σύγχρονη Ρωσία θεωρεί "cool" το να είναι κάποιος Χριστιανός.
Ενώ οι Χριστιανοί δυσφημούνται στη Δύση, στο ρωσικό πολιτισμό εμφανίστηκαν χριστιανικοί φάροι ως νέοι ηθικοί και πνευματικοί πλοηγοί.
Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι κι ο αρχηγός των Night Wolves (Λύκοι της Νύχτας) ενός από τα μεγαλύτερα κλαμπ μοτοσυκλετιστών της Ρωσίας. Το όνομά του είναι Alexander Zaldostanov, με το παρατσούκλι "Khirurg", ή "Χειρουργός» στα αγγλικά.
Τα Δυτικά ΜΜΕ δεν τον απεικονίζουν ως άγιο, αλλά ως αμαρτωλό της τάξης του Dirty Dozen. Τον δαιμονοποίησαν για τη στενή σχέση του με τον Πρόεδρο Πούτιν. Οι Night Wolves απεικονίζονται ως "Οι άγγελοι της κόλασης του Πούτιν", επειδή ο Πούτιν έχει επισκεφτεί το club στη δυτική Μόσχα σε αρκετές περιπτώσεις, και οδήγησε δίπλα στο Khirug, ένα τρίτροχο Harley Davidson, σε ένα show μοτοσυκλέτας στη Σεβαστούπολη το 2010. Επιπλέον, ο Πούτιν απένειμε στο Zaldostanov το διάσημο μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής για την "ενεργό συμμετοχή του στην πατριωτική εκπαίδευση της νεολαίας» και για τις προσπάθειές του να διατηρήσει τη μνήμη των πεσόντων στο Μεγάλο πατριωτικό Πόλεμο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως είναι γνωστός στη Δύση.
Η ομάδα των Night Wolves με 5000 μέλη είχε αρνητική δημοσιότητα στη Δύση όταν τα μέλη της προσπάθησαν να ακολουθήσουν τη διαδρομή 3.700 μιλίων του Κόκκινου Στρατού σε όλη την Ανατολική Ευρώπη ως το Βερολίνο για τον εορτασμό της 70ης επετείου της νίκης της Ρωσίας σε αυτό που είναι γνωστό ως Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος. Με σημαίες της Ρωσίας πάνω στις μηχανές τους, αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω όταν τους απαγορεύθηκε η είσοδος στην Πολωνία και τη Λιθουανία.
Ο Χριστιανισμός δεν ήταν σίγουρα το σημείο από όπου άρχισαν. Από το 1989, ο Khirug υπήρξε ο ηγέτης των Λύκων της Νύχτας που βασίζονται στη Μόσχα, μια λέσχη μοτοσυκλετιστών. Αρχικά ο σύλλογος απλώς αντέγραφε τους Δυτικούς ομολόγους του. Ο Khirug ήθελε να είναι μοντέρνος και να καβαλάει μοτοσικλέτα για να δείξει την αντίστασή του στον κομμουνισμό. Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση το 1991, οι Λύκοι της Νύχτας άρχισαν να επιδίδονται σε κοινωνικό ακτιβισμό για να εξυπηρετήσουν την κοινότητα, ιδίως μεταξύ των νέων. Έχουν λάβει πολύ αναγνώριση, έπαινο και διαφήμιση για το έργο αυτό. Τα τελευταία χρόνια, η ταυτότητα του συλλόγου έχει αναπτύξει ισχυρό χριστιανικό στοιχείο. Η βασική τους ιδέα είναι τώρα ο Ρωσικός Τρόπος, το οποίο έχουν ως στόχο να εφαρμόσουν στην μοτοσικλετιστική υποκουλτούρα, αναβιώνοντας τις παραδόσεις, την πνευματικότητα και τον πατριωτισμό στη ρωσική κοινωνία. Όντας μια νύχτα λύκος δεν σημαίνει ότι εντρυφείς στο σεξ, τα ναρκωτικά καιτο Rock 'n roll. Αντ 'αυτού, σημαίνει ανάπτυξη νέων μορφών και μεθόδων με σκοπό να εφαρμόσεις τις παραδοσιακές χριστιανικές και πνευματικές αξίες, σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες που είναι κατάλληλες για να είσαι ένας Ρώσος μοτοσυκλετιστής. Αυτό περιλαμβάνει την οργάνωση πολλών ετήσιων προσκυνημάτων. Ο Khirug εξελίχθηκε από απλά μοντέρνος, σε χριστιανός και στη συνέχεια σε αυτό που είναι τώρα: ένας μοντέρνος Χριστιανός.
Φοράει τη συνήθη στολή - μαύρη στολή αναβάτη μοτοσικλέτας: τζιν, δερμάτινο μπουφάν και μπότες, και ένα μαύρο σκούφο μάλλινο. Γύρω από το λαιμό του, φοράει χοντρή μεταλλική αλυσίδα με το έμβλημα των "Λύκων της νύχτας". Φοράει πάντα ένα μικρό Ορθόδοξο χριστιανικό σταυρό μέσα από το μαύρο T-shirt.
Ωστόσο, δεν μοιάζει με τυπικό Ορθόδοξο χριστιανό ή σαν ένα τυπικό Ορθόδοξο ενορίτη. Είναι μια εικόνα της ρωσικής έκδοσης του Braveheart Μελ Γκίμπσον.
"Στη μοτοσυκλετιστική μας λέσχη, τα ρούχα μας είναι παρόμοια με την ενδυμασία των χριστιανιών μοναχών», εξηγεί ο Khirug. "Είναι ως επί το πλείστον μαύρα, ποτέ δεν είναι ακριβά. Το δέρμα είναι χοντρό, γιατί μπορεί να μας προστατεύσει από τραυματισμούς στο δρόμο. Μια μηχανή είναι η σύγχρονη εκδοχή ενός αλόγου - βλέπουμε τους εαυτούς μας ως σύγχρονους χριστιανούς ιππείς ».
surgeonpriesticon
Παρά το γεγονός ότι ο Khirug αποφεύγει σκόπιμα να χρησιμοποιεί τη λέξη "ιππότης" για να περιγράψει τον εαυτό του, ο ίδιος εξακολουθεί να μοιάζει με ένα ιππότη του Μεσαίωνα. Η Μεσαιωνική Ρωσία δεν είχε ιππότες και κάστρα, είχε απλά "πρίγκιπες" (ομάδες ιππέων ένοπλων ανδρών), οι οποίοι καλούνταν από πόλεις και χωριά για την προστασία τους.
Ο Khirug λέει ότι το 2006 οι Ρώσοι Λύκοι της Νύχτας αποφάσισαν να επιμείνουν στη ρωσική και την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση, και έχουν κολλήσει σε αυτή την απόφαση από τότε.
original-16659-1391745941-2
"Παρουσιάζουμε ένα Show στη βάση μας στην Μόσχα, που είναι Χριστιανικό, και υπάρχει ένα στοιχείο μυστικισμού σε αυτό, ακόμα κι αν αναφερόμαστε σε πραγματική ιστορία - η επιβίωση και η νίκη στον αγώνα κατά του ναζισμού στη δεκαετία του 1940 της Ρωσίας", εξηγεί ο Khirug. «Το βρίσκω στοιχείο χριστιανικού συμβολισμού το γεγονός ότι υπάρχουν 12 πόλεις που προσωποποιούν ηρωικές αξίες της Ρωσίας - πόλεις που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1941-1945. Αυτό ισούται με τον αριθμό των μαθητών του Χριστού, με μια από αυτές - ο Ιούδας στους μαθητές και το Κίεβο μεταξύ των ηρωικών πόλεων να προδίδει το καλό στο τέλος ».
«Η ουσία είναι η εξής: Οι δυνάμεις του καλού, οι δυνάμεις του Χριστού νικούν», Χειρουργός, εξηγεί. "Είναι αυτή η νίκη - όχι τα πυροτεχνήματα - που είναι η πιο σημαντική. Τελικά, όλα τα της ζωής μας θα τελειώσουν με κάτι πολύ διαφορετικό από τα πυροτεχνήματα."
surgeonchurchcandle
«Είμαι ένας πολεμιστής", τονίζει ο Khirug και «η Δύση δεν είναι μόνο μετα-χριστιανική, αλλά αντι-χριστιανική." Οι "Λύκοι της Νύχτας" αντιπροσωπεύουν σε μεγαλύτερο βαθμό τον αγώνα μεταξύ του Χριστιανισμού και των δυνάμεων του Αντίχριστου, από την απλή πολιτική πάλη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
surgeonbikechurch 0






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις