Νηστεία, Μετατροπή και Μετάνοια

Blue tit refl




Τι είναι η νηστεία;
Η νηστεία είναι μια ευκαιρία αλλαγής και όχι κάτι τυπολατρικό. Στην ουσία πρέπει να αλλάξεις μυαλά και όχι απλά κάποιες διατροφικές συνήθειες. Δεν νηστεύεις για τον κόσμο και το καλό χριστιανικό προφίλ που θες να "μοστράρεις" όλη αυτήν την
περίοδο της σαρακοστής.
Είναι μια ώθηση για τους πάντες προς ένα καλύτερο εαυτό, πιο κοντά στο Χριστό. Είναι κατά κάποιο τρόπο ένα σκούντημα του Θεού, ένα θαύμα για να σε κάνει να αλλάξεις και να αντιληφθείς το ψεύτικο γύρω σου. Και είναι μεγάλο θαύμα να προσπαθείς να αλλάξεις, να αλλάξεις το νου σου, η μετατροπή του νου και κατά συνέπεια να έρθεις σε μετάνοια!!!
Η μετάνοια είναι η ολική επαναφορά,είναι όταν αλλάζεις μυαλά και έρχεσαι στα συγκαλά σου...και τότε θα κάνεις το μοναδικό και απλό που έχει πει ο Χριστός, να φέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται.
Αφήνεις στην άκρη τα πολύ θεαματικά και ξεκινάς από τα απλά, τα σύνθετα και δύσκολα είναι του διαβόλου. Δεν χρειάζεται να σώσεις όλο τον κόσμο, δεν γεννηθήκαμε όλοι μεγάλοι προβολείς, όπως οι απόστολοι του Χριστού...ένα απλό κεράκι να είμαστε, να φωτίζουμε τους γύρω μας (Πατήρ Θεόκλητος).

Ας γίνει λοιπόν μια αρχή για τον καθένα μας, με αφορμή την σαρακοστή και να έρθουμε σε κατάσταση μετάνοιας, χωρίς τυπολατρικές διαδικασίες και να αλλάξουμε το είναι μας και να το φέρουμε πιο κοντά σε αυτά που μας δίδαξε ο Αρχηγός της Ζωής.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις