Τσεχία: Απορρίπτει το σχέδιο υποχρεωτικού αριθμού υποδοχής προσφύγων

tsexia prime min


Ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον πρωθυπουργό, Μπόχουσλαβ Σομπότκα στη δημόσια τηλεόραση
Την απόρριψη του σχεδίου υποχρεωτικού αριθμού υποδοχής προσφύγων (ποσόστωσης) που έχει καταρτίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να δώσει μία προσωρινή λύση στο προσφυγικό, γνωστοποίησε με δήλωσή του στη δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας, ο
πρωθυπουργός της χώρας, Μπόχουσλαβ Σομπότκα.
«Η Δημοκρατία της Τσεχίας θα απορρίψει σθεναρά οποιεσδήποτε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την κατανομή των μεταναστών», δήλωσε επί λέξη ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, εκφράζοντας ξεκάθαρα τη θέση του.
Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατανομή συνολικά 160.000 προσφύγων στις χώρες - μέλη της Ε.Ε. μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Σλοβακία τάσσονται κατά της πρότασης.
Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Σομπότκα επανέλαβε τη θέση του λέγοντας: «Νομίζω πως είναι αδύνατο να υποχωρήσουμε, η θέση μας είναι σθεναρή και τα επιχειρήματά μας ισχυρά». Πρόσθεσε πως η ανατολικοευρωπαϊκή χώρα είναι έτοιμη να βοηθήσει σε εθελοντική βάση και θα δεχθεί συνολικά 1.500 αιτούντες άσυλο τα επόμενα δύο χρόνια.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις