ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ… Οι ΜΚΟ, τα Υπουργεία, το «Αμαρτωλό» ΥΠΕΞ και το ΠΑΡΤΙ Δισεκατομμυρίων!

ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ 


Πάρτι δισεκατομμυρίων γινόταν με 35.000 ΜΚΟ, όπου όλοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και λογαριασμό δεν έδωσαν ποτέ…
Διώκεται για κακουργηματική απάτη η ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου»
Την παραπομπή για κατάχρηση 2.500.000 ευρώ προτείνει η ειδική ανακρίτρια κυρία Πεδιαδίτη…
Έκανε συμπόσια στον Αμαζόνιο, στον Νείλο, στην Κασπία κ.α….
Στο σκαμνί θα καθίσει η διοίκηση της Μη Κερδοσκοπικής
Οργάνωσης «Κύκλος της Πάτμου» για αδιαφανή διαχείριση ποσού άνω των 2.500.000 ευρώ, που είναι ένα μόλις μέρος από τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που έχει πάρει από τους γαλαντόμους υπουργούς Εξωτερικών που πέρασαν τα τελευταία 15 χρόνια από το διατηρητέο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας. Καταπέλτης για το διοικητικό συμβούλιο της εν λόγω ΜΚΟ είναι η πρόταση που υπέβαλε στον εισαγγελέα, ύστερα από πολλούς μήνες ανακρίσεων, η 5η ειδική ανακρίτρια κ. Ελένη Πεδιαδίτη, με την οποία ζητάει την παραπομπή των υπευθύνων με την κατηγορία της απάτης για κατ’ εξακολούθηση πράξεις και για απιστία των αρμοδίων της ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών.
Η…. δραστηριότητα της συγκεκριμένης ΜΚΟ ήταν η διοργάνωση… συμποσίων στον Αμαζόνιο, στον Νείλο, στην Κασπία και αλλού, με το κορόιδο τον ελληνικό λαό να πληρώνει. Μάλιστα για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, στα συμπόσια αυτά καλούσαν και κορυφαίες προσωπικότητες όπως τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε να μην ερευνάται καμιά καταγγελία ή υπόνοια ότι κάτι συνέβαινε με τον «Κύκλο της Πάτμου». Μέχρι που κάποια στιγμή οι καταγγελίες άρχισαν να συνοδεύονται και από στοιχεία, οπότε σε πρώτη φάση άρχισε έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία και στη συνέχεια η υπόθεση πήρε τον δρόμο προς τον εισαγγελέα.
Στο διοικητικό Συμβούλιο μετείχαν οι Δημήτρης Κυριαζής, Κωνσταντίνος Παπαντωνόπουλος, Μαρία Χάρη-Μπέκετ, Γιώργος Ποταμιάνος και Κώστας Καρράς. Η αποκάλυψη της απάτης που γινόταν στον «Κύκλο της Πάτμου», σύμφωνα με το πόρισμα της ανακρίτριας, είναι… παρωνυχίδα ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διασπάθισης δισεκατομμυρίων με την καλοστημένη κομπίνα-απάτη που είχε στηθεί με τη συνενοχή όλων των κυβερνήσεων από τη Μεταπολίτευση και μετά. Κάθε υπουργείο είχε τις δικές του ΜΚΟ και ο εκάστοτε υπουργός μέσω της σύστασης μιας ΜΚΟ μοίραζε σε φίλους, κομματικούς και άλλους, δεκάδες χιλιάδες ευρώ – από 40 χιλιάδες ευρώ και πάνω.
Και οι περισσότερες ΜΚΟ ήταν οικογενειακές (είχαν μέλη όλα τα άτομα της οικογένειας του προέδρου)! Μόνο του υπουργείο Εξωτερικών είχε 431 ΜΚΟ, οι οποίες από το 2000 μέχρι το 2010 εισέπραξαν 115.388.814 ευρώ! Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΜΚΟ όλων των υπουργείων ξεπερνά τις 35.000.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις