Εφεύρεση από Έλληνα φοιτητή για τα ελληνικά υποβρύχια!

ellinas foititis ypovrixia


Σύστημα "παραπλάνησης τορπίλης" από εχθρικά υποβρύχια παρουσίασε Έλληνας φοιτητής τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Είναι ο ίδιος που πριν ένα χρόνο μαζί με μία συμφοιτήτριά του είχαν παρουσιάσει την "έξυπνη τορπίλη". Φέτος παρουσιάσε αυτό το σύστημα αντιμέτρων που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθεί από τα ελληνικά υποβρύχια.
Ο Παναγιώτης Ρίζος ονόμασε το
αμυντικό σύστημα που έχει εφεύρει THELXIOPE.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα logiosermis.net -απ΄ όπου και οι φωτογραφίες- ο ταλαντούχος φοιτητής εξήγησε πως λειτουργεί το υποβρύχιο αμυντικό σύστημα THELXIOPE:
THELXIOPE
"Για ένα υποβρύχιο που δεν διαθέτει μεγάλες δυνατότητες ελιγμών, δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης όταν η τορπίλη έχει φθάσει τυπικά σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων. Επομένως, η παράμετρος της έγκαιρης αντίδρασης άφεσης soft kill αντιμέτρων είναι πολύ σημαντική σε σχέση με την τελευταία φάση επίθεσης όπου η τορπίλη μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνον από hard kill μέσα. To σύστημα THELXIOPE, ανήκει στην κατηγορία των soft kill αναλώσιμων ακουστικών αντιμέτρων (ψευδοστόχων) αντιτορπιλικής άμυνας υποβρυχίων και πλοίων επιφανείας. Εκτός του ότι υπάρχει η δυνατότητα, να παραχθεί, και να αξιοποιηθεί στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία και ΠΝ, μπορεί να αποφέρει ζήτηση και στην παγκόσμια αγορά όπλων. Πρόκειται για έναν ακουστικό παρεμβολέα (acoustic jammer) παθητικών ακουστικών τορπιλών, ικανού να παράγει ήχους απειλών και σήματα συγκεκριμένων συχνοτήτων προσαρμοσμένης παραπλάνησης, ενώ μπορεί να εκτοξευθεί από υποβρύχια, πλοία επιφανείας ή ακόμα και να αφεθεί από ελικόπτερα κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου."
Η περίπτωση του φοιτητή είναι μία από τις πολλές που αποδεικνύουν ότι ,ιδέες και δυνατότητες ανάπτυξης τεχνολογίας σ΄ αυτή τη χώρα υπάρχουν. Δεν είναι αναγκη να φτιάχνουμε ...διαστημόπλοια. Αρκούν συστήματα σαν κι αυτό που έχει φτιάξει ο τελειόφοιτος φοιτητής.
Το θέμα είναι γιατί όλες αυτές οι ιδέες και οι προσπάθειες δεν προχωρούν. Δεν μπορεί όλα όσα δικά μας παιδιά σκέφτονται και δημιουργούν ,να είναι όλα...άχρηστα. Αντιθέτως. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις που αποδεδειγμένα ελληνικές πατέντες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Καμία δεν προχώρησε. Οι υποθέσεις που μπορούν να γίνουν πολλές και καμία δεν είναι ευχάριστη.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις