ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ.......!!!!!!!!!!!

Γιγάντιο, τερατόμορφο, μεταλλαγμένο ψάρι αλιεύτηκε κοντά στη Φουκουσίμα [εικόνες]

Εμφανώς ζορισμένος καθώς προσπαθεί να το σηκώσει, ο Ιάπωνας ψαράς μορφάζει παρουσιάζοντας περήφανα το τρομακτικό ψάρι που έπιασε στα ανοικτά της Ιαπωνίας, κοντά στην ακτή που έγινε το ατύχημα της Φουκουσίμα.
Με ένα ανοιχτό στόμα αρκετά μεγάλο για να καταπιεί ένα μικρό παιδί, αυτό το πλάσμα -που πιστεύεται ότι είναι λυκόψαρο- μοιάζει να βγήκε από
ταινία επιστημονικής φαντασίας.



Το ψάρι έπιασε ο Χιρακάσα Χιρόσι, ένας ψαράς ο οποίος έχει κάνει καριέρα πιάνοντας και τρώγοντας ασυνήθιστα ψάρια.
Ο Χιρακάσα εξηγεί ότι βρήκε το τέρας στα ύδατα του νησιού Χοκάιντο, κοντά στην ακτή της Ρωσίας. Τα λυκόψαρα συνήθως ζουν στον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό. Οντας κάτοικοι του απόλυτου βυθού, τρέφονται με μικρότερα πλάσματα κατά μήκος του πυθμένα.
Το συγκεκριμένο είδος ψαριού έχει αναπτύξει μια φήμη λόγω του μεγέθους του και της τρομακτικής εμφάνισής του, ενώ έχει εμφανιστεί στη σειρά του Animal Planet «River Monsters».
Κανονικά φτάνει τα 1,2 μέτρα μήκος, ωστόσο το ψάρι που έπιασε ο Χιρακάσα ήταν περίπου 2 μέτρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.



Το γεγονός προκαλεί επιπλέον ανησυχίες στους Ιάπωνες ψαράδες για τις επιπτώσεις του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα.
Η καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα προκλήθηκε από σεισμό μεγέθους 8,9 Ρίχτερ το 2011. Ο σεισμός έσπασε το σύστημα ψύξης του πυρηνικού σταθμού, κάνοντας τρεις πυρηνικούς αντιδραστήρες να λιώσουν, απελευθερώνοντας ραδιενέργεια στον ωκεανό.



Ο σεισμός - που στοίχισε τη ζωή 18.500 ανθρώπων προκάλεσε τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή μετά την κατάρρευση του Τσερνομπίλ το 1986.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, τα ψάρια που έχουν αλιευθεί στα ύδατα γύρω από το σημείο περιέχουν ακτινοβολία 2,500 φορές παραπάνω από το ασφαλές όριο.






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις