"Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ"

rusian fleet
 
 
Το  ρωσικό αποβατικό πλοίο «Αλέξανδρος Οστρόφσκυ» κατάφορτο με πολεμικό υλικό πέρασε από χθες  το βράδυ τον Βόσπορο, και τώρα πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος έχοντας ως προορισμό το  συριακό λιμάνι Ταρτούς.
Αυτό αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων rusplt.ru. Οι Τούρκοι αναφέρουν επίσης ότι  είναι το πέμπτο κατά σειρά  ρωσικό πλοίο που καταπλέει στην Συρία κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Το πλοίο μεταφέρει έως και 450 τόνους φορτίου και μπορεί να φιλοξενήσει  έως και 25 τεθωρακισμένα οχήματα. Τοπικοί παρατηρητές λένε ότι το πλοίο είναι φορτωμένο με ΤΟΜΑ.
Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι αυτή η μεγάλη  συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να μετατρέψει την στρατηγικής σημασίας στρατιωτική βάση, σε  κέντρο για να βοηθηθεί  ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ στον αγώνα του  εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.
Η Ταρτούς είναι ένα σημείο  εφοδιασμού των πολεμικών  πλοίων του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».
Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και της Δαμασκού έχει ως στόχο να διευκολύνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και αυτό θα συνεχιστεί.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr έχουμε μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση στην Συρία αφού σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα ,  Αμερικανοί αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας παραδέχτηκαν ότι έχουν σταλεί Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στη Συρία, επισήμως για να βοηθήσουν τους Κούρδους στο πόλεμο κατά του ISIL, ανεπισήμως να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τις τακτικές τους.
Πρόκειται για στρατιωτικό προσωπικό που υπάγεται  στην μονάδα ασύμμετρου πολέμου (AWG: Asymmetric Warfare Group), αποστολή του οποίου είναι η σε παγκόσμιο επίπεδο παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και ταχεία ανάπτυξη λύσεων .
Έχουμε δηλαδή  εδώ μια συνεχής , αδιάκοπη, ενίσχυση με προσωπικό και οπλικά συστήματα, χωρίς να αναφέρεται ειδικά από την  δύση  καμία προσπάθεια » προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης υπάρχει μια μεσσιανικού τύπου επιμονή κατά του προσώπου του Άσαντ, η οποία δεν βγάζει πουθενά.
Η Ρωσία είναι σε θέση να βομβαρδίσει τις θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», τόνισε ο εκπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι.
«Γιατί οι Αμερικανοί να  υλοποιούν αεροπορικές επιχειρήσεις βομβαρδισμού κατά του ISIS με την συνδρομή τόσων μαχητικών αεροσκαφών , και στην  Ρωσία θα πρέπει να απαγορευτεί; Μήπως αυτό έχει νόημα; Όχι. Στο τέλος, αγωνιζόμαστε όλοι  εναντίον του ίδιου εχθρού»,  αναφέρει  σε επείγουσα ανταπόκριση του το πρακτορείο ειδήσεων VZGLIAD.RU, από την Ν.Υόρκη.  
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr οι δηλώσεις του Σύρου επιτετραμμένου στον ΟΗΕ, αποτελούν προοίμιο ρωσικών επιχειρήσεων εναέριων βομβαρδισμών κατά του ισλαμικού στρατού. Απλά η Μόσχα «προσπαθεί» να έρθει σε κάποια συνεννόηση με την Ουάσιγκτον , αλλιώς θα ενεργήσει « αυτοβούλως» κατά των Τζιχαντιστών και μετά « ότι γίνει».    
Εδώ και μεγάλο διάστημα , παρά την απουσία επίσημων κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, μαζί με αρκετές άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει  αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων  της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος» στην Συρία, σκοτώνοντας μάλιστα και πολλούς αμάχους, τονίζει το δημοσίευμα  .
Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι  η σημερινή κυβέρνηση της Συρίας είναι παράνομη και  για τις επιθέσεις των αμερικανικών μαχητικών η Ουάσιγκτον δεν χρειάζεται καν την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, παρά το αίτημα του Ιράκ για την προστασία του.
Η από την άλλη πλευρά η Μόσχα δήλωσε ότι η ηγεσία της χώρας  «αποφάσισε»  την από αέρος μεταφορά  ανθρωπιστικής βοήθειας και   στρατιωτικού    εξοπλισμού στην Συρία  , ως μέρος του συμφωνίας με την κυβέρνηση της χώρας .
Επίσης,  οι  Ηνωμένες Πολιτείες  ανακάλυψαν πάρα πολλά ρωσικά ελικόπτερα σε αεροδρόμιο της Συρίας. Αυτό αναφέρει  το  πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με μια πηγή στο  συριακό αεροδρόμιο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τέσσερα ελικόπτερα, σύμφωνα με άλλη πηγή αυτά είναι είκοσι και αφορούν όλους τους τύπους  . Το πότε ακριβώς έφθασαν τα ρωσικά ελικόπτερα στην Συρία, είναι «παντελώς» άγνωστο.
Το Reuters ανέφερε   επίσης την  14η Σεπτεμβρίου 2015, πιστοποιήθηκε από τις  αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών η μεταφορά  ρωσικού αυτοκινούμενου πυροβολικού  ( 2S35 Koalitsiya-SV) και επτά  αρμάτων μάχης Τ-90A  στο αεροδρόμιο της συριακής επαρχίας της Λατάκειας. Ο Πρεσβευτής της Συρίας στην Μόσχα Ριγιάντ Χαντάτ  αρνήθηκε τις πληροφορίες αυτές .
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή στην Συρία ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών και ένοπλων ομάδων χωρίς στρατιωτική «σήμανση».
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ John Kirby  δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «τα εργαλεία για να απομονώσουν  περαιτέρω την Ρωσία, αν  αυτή συνεχίζει να  υποστηρίζει  τον Άσαντ».
Σε απάντηση  της απειλής της Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η διεθνής απομόνωση της χώρας δεν πρόκειται να περάσει. Ο ίδιος είπε ότι η Μόσχα στηρίζει  τον Άσαντ ως την πιο αποτελεσματική πολιτική δύναμη στην περιοχή, ενώ ο αντιτρομοκρατικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν δίνει καμία « «εξήγηση»  πώς θα μπορέσει  να «διευθετήσει» την κρίση αυτή.
Έχουμε δύο εντελώς  αντίθετες «απόψεις» από Ρωσία και ΗΠΑ   για την Συρία , γεγονός που προμηνύει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ότι η περιοχή αυτή  θα αποτελέσει το πεδίο «σύγκρουσης», Ανατολής και Δύσης.
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις