Στη Φλώρινα ήταν ο αστυνομικός που υπέγραψε το συμφωνητικό Φλαμπουράρη

flabour1



Μία νέα ιδιαίτερα σημαντική διάσταση στην υπόθεση Φλαμπουράρη αποκαλύπτει σήμερα η στήλη "Βηματοδότης". Όπως αναφέρει, ο αξιωματικός της Αστυνομίας την ημέρα που εμφανίζεται ότι υπέγραψε μέσα στη ΓΑΔΑ το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη, βρισκόταν στη Φλώρινα!
Όπως επισημαίνεται, "ο εν λόγω αξιωματικός της Αστυνομίας την ημέρα που
υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στη... Φλώρινα. Συνεπώς, πώς εμφανίζεται να είναι στη ΓΑΔΑ και να υπογράφει τη στιγμή που το φύλλο πορείας του και η υπηρεσιακή του κατάσταση μαρτυρούν ότι βρισκόταν στην Φλώρινα; Αυτά και άλλα πιπεράτα αναφέρονται σε εμπιστευτικό έγγραφο της ΝΔ έπειτα από έρευνα που έκαναν τα στελέχη της και θέτουν το ερώτημα αν είναι νόμιμη ή όχι η υπογραφή του εν λόγω αστυνομικού.
Αλλωστε για τη ΝΔ, μαθαίνω, η 'υπόθεση Φλαμπουράρη' βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα αποδόμησης του ισχυρού πλεονεκτήματος που είχε ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην καταπολέμηση της διαφθοράς. 'Εχουμε στρέψει τα βέλη μας στον πιο στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα. Θα καταστρέψουμε οποιοδήποτε επιχείρημα είχε ως τώρα περί πάλης για τα συμφέροντα και τη διαφθορά' μου έλεγαν τα γαλάζια στελέχη. Ανέφεραν ακόμη ότι από τη Δευτέρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, άλλος ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπαίνει στο στόχαστρο για υπόθεση φοροδιαφυγής"
Στη Φλώρινα ήταν ο αστυνομικός που υπέγραψε το συμφωνητικό Φλαμπουράρη
3854c4abf5d247b2a8eaa59113bdbf5f
Τα ταμειακά διαθέσιμα
Σύμφωνα ακόμη με το Βηματοδότη, "την Τετάρτη γαλάζιοι ορκωτοί λογιστές έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία της ICAP για να δουν πόσα ήταν τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας Φλαμπουράρη και πόσο τζίρο εμφάνισε".
Όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr, η έρευνα των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας του διαστήματος 2003-2011 φανερώνει ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού 38.00 ταμείου είναι εξαιρετικά υψηλό. Ο λογαριασμός 38.00 αντιστοιχεί στα χρηματικά διαθέσιμα που μία εταιρεία διαθέτει στην έδρα της σε φυσική μορφή, δηλαδή όχι σε τραπεζικές καταθέσεις.
Συγκεκριμένα, η Διάτμηση ΑΤΕ είχε υπόλοιπο λογαριασμού:
- το 2003 318,1 χιλιάδες ευρώ
- το 2004 864 χιλιάδες ευρώ
- το 2005 552,6 χιλιάδες ευρώ
- το 2006 700,6 χιλιάδες ευρώ
- το 2007 1,3 εκατ. ευρώ
- το 2008 1,9 εκατ. ευρώ
- το 2009 1,3 εκατ. ευρώ
- το 2010 74,6 χιλιάδες ευρώ και
- το 2011 περίπου 1 εκατ. ευρώ
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι συναλλαγές άνω ενός εύλογου ποσού υποχρεωτικά γίνονται με τραπεζική διαμεσολάβηση και όχι με μετρητά από το ταμείο προς συμμόρφωση με τους νόμους περί ξεπλύματος χρήματος αλλά και τον Κώδικα Φόρου Εισοδήματος για την έκπτωση δαπανών. Εξάλλου, η ύπαρξη σημαντικών υπολοίπων μετρητών στο ταμείο ενισχύει τον κίνδυνο εγκληματικής ενέργειας, ενώ δεν επιφέρει έσοδα από τόκους, κάτι που θα ήταν ζητούμενο για μία εταιρεία.
Τα ερωτήματα, λοιπόν, που τίθενται από την έρευνα των υπολοίπων του λογαριασμού 38 ταμείου είναι σαφή:
- Πώς δημιουργήθηκαν, πώς μειώθηκαν και κατά πόσο στους λογαριασμούς αυτούς ενδέχεται να περιλαμβάνονται ποσά σχετικά με συναλλαγές προς μέλη διοίκησης που απαγορεύονται από το άρθρο 23α του ΚΝ 2190/1920; Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία εμφανίζεται το 2009 να έχει στο ταμείο 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που μειώνεται στις 74,6 χιλιάδες ευρώ το 2010 και αυξάνεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ το 2011.
-Πώς η εταιρεία ρισκάρει να διατηρεί τόσο υψηλά ποσά στο ταμείο της και να μην τα καταθέτει στην τράπεζα; Σε ποιον φυσικό χώρο η εταιρεία διαφύλασσε τόσο μεγάλα ποσά χρημάτων; Ο αντίλογος, βέβαια, θα μπορούσε να είναι ότι η εταιρεία εξέδιδε επιταγές ημέρας, οι οποίες δεν είχαν εισπραχθεί και εμφανίζονταν ως υπόλοιπο λογαριασμού στο ταμείο.
Είναι δυνατόν όμως, να συμβαίνει αυτό, συστηματικά, σε κάθε χρήση, καθώς:
-Δεδομένων των υψηλών αυτών ποσών στο ταμείο, δεν θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ενέχει ο κίνδυνος πληρωμής δαπανών χωρίς παραστατικά ή δανεισμού της διοίκησης ή πραγματοποίησης "άλλου είδους" συναλλαγών;
-Πώς είναι δυνατόν να μην έχει διαταχθεί έλεγχος από τις φορολογικές αρχές για το ζήτημα αυτό, δεδομένου ότι η εταιρεία υποβάλλει κάθε χρόνο τις οικονομικές καταστάσεις της μαζί με τη δήλωση φόρου εισοδήματος στην αρμόδια ΔΟΥ; Να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι υπάρχουν ανέλεγκτες φορολογικά χρήσεις, επισημαίνεται στις οικονομικές καταστάσεις της Διάτμηση.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις