Η πραγματική ιστορία πίσω από την τηλεοπτική σειρά True Detective...

true_detective_dead_body_rust_cohle_


Τον Απρίλιο του 2005, ο σερίφης της μικρής πόλης Ποντσατούλα στη Λουιζιάνα δέχτηκε ένα περίεργο τηλεφώνημα. Ήταν από μία γυναίκα η οποία αποκάλυψε ότι είχε εγκαταλείψει την πόλη με την κόρη της για να την προστατέψει. Ένα μήνα αργότερα, ο πάστορας Λουίς Λαμόνικα εμφανίσθηκε στο σερίφη και ομολόγησε τις
πράξεις του. Ο Λαμόνικα μιλούσε ήρεμα, στρωτά, σαν να μην είχε αντιληφθεί τη βαρύτητα των πράξεών του. Περιέγραφε τα εγκλήματα που είχε διαπράξει σαν να διάβαζε μια λίστα του σούπερμαρκετ. Παιδεραστία, κτηνοβασία, θυσίες ζώων και σατανιστικές τελετές. Η ιστορία του έμοιαζε περισσότερο με σενάριο ταινίας τρόμου και πράγματι, 10 χρόνια αργότερα, ενέπνευσε τον Νικ Πιτσολάτο, δημιουργό της πρώτης σεζόν, της σειράς True Detective.




Οι Σατανιστές της εκκλησίας Χοσάνα

Η πόλη Ποντσατούλα είναι μικρή, αλλά έχει πολλές εκκλησίες. Περισσότερες απ’ ότι αναλογούν στον πληθυσμό της. Οι κάτοικοι περηφανεύονται για τις χριστιανικές τους αξίες και την ασάλευτη πίστη τους. Τη δεκαετία του ’70, ο ναός Χοσάνα ήταν ο πιο δημοφιλής. Αριθμούσε 1.000 μέλη και ο πάστορας Λαμόνικα ήταν ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της κοινότητας. Στις αρχές του 2000 όμως, τον διαδέχτηκε ο γιος του, Λουίς Λαμόνικα Τζούνιορ, που δεν διέθετε τα χαρίσματα του πατέρα του και με τους τρόπους του απομάκρυνε τον κόσμο. Ύστερα από οικογενειακές διαμάχες και κακοδιαχείριση, τα μέλη της εκκλησίας μειώθηκαν δραματικά. Έφταναν μόλις τα 15.
Λουίς Λαμόνικα

Η ομολογία του Πάστορα

Στον δεύτερο όροφο της εκκλησίας υπήρχε ένα μικρό δωμάτιο που αποκαλούσαν «το δωμάτιο των νέων». Οι τοίχοι και τα παράθυρα ήταν καλυμμένα με μαύρο χαρτόνι και στο πάτωμα ήταν ζωγραφισμένη μία πεντάλφα. Πάνω σε αυτή τη πεντάλφα είχαν ακουμπήσει ένα κοριτσάκι ενός έτους, το οποίο καλύφθηκε με το αίμα της γάτας που έσφαξε ο Λαμόνικα. Τριγύρω στέκονταν άλλοι πέντε: ο πατέρας του κοριτσιού, ο 36χρονος Όστιν Μπέρναντ, η σύζυγος του Λαμόνικα, Ρόμπιν, ο 21χρονος Πολ Φόντενοτ, ο 24χρονος αναπληρωτής σερίφης Κρις Λαμπάτ και η 56χρονη Πατρίσια Πίρσον. Όλοι ήπιαν απ’ το αίμα της γάτας, καθώς στο ραδιόφωνο έπαιζε «σατανιστική μουσική», όπως περιέγραψε ο ίδιος ο Λαμόνικα. Τέτοιες τελετές οργανώνονταν κάθε δύο μήνες, αλλά συνήθως είχαν πιο σεξουαλικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την κατάθεση του πάστορα, από το 1999 έως το 2003, είχαν βιάσει 25 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Ανάμεσά τους ήταν και οι δύο γιοι του Λαμόνικα, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι δέχονταν σεξουαλική κακοποίηση από πολύ μικρή ηλικία. Είχαν δει τον πατέρα τους να κάνει σεξ με τον κατοικίδιο σκύλο τους, ενώ οι «σατανιστές της Χοσάνα» τους ανάγκαζαν να κάνουν σεξ μεταξύ τους, να βιάσουν τα παιδιά που έφερναν στις τελετές, αλλά και να δεχτούν τις «φροντίδες» του Λαμόνικα. Ο πάστορας διατηρούσε σεξουαλική σχέση με τον Όστιν Μπέρναντ, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά και τη μικρή του κόρη. Η σύζυγός του ήταν αυτή που τηλεφώνησε στον σερίφη την άνοιξη του 2005.


Ο «φαντασιόπληκτος» παιδεραστής

Η αστυνομία συνέλαβε εννιά άτομα και κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πορνογραφικό περιεχόμενο. Αν και οι σατανιστικές τελετές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση της ιστορίας από τα ΜΜΕ, στο δικαστήριο αναφέρθηκαν ελάχιστα. Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, δήλωσε ότι ο σατανισμός δεν ήταν παράνομος, γι’ αυτό και θα εστίαζε εξ’ ολοκλήρου στην παιδεραστία. Ο συνήγορος του Λαμόνικα ισχυρίστηκε, ότι ο πάστορας είχε «μαγευτεί» από την 54χρονη κήρυκα Λόις Μαουμπρέι, η οποία είχε παρουσιαστεί ως «προφήτης» και τον διέταξε να αποκαλύψει τις αμαρτίες του. Σύμφωνα με τον συνήγορό του όμως τίποτα από αυτά δεν είχε συμβεί. Ο Λαμόνικα πίστευε, ότι πράγματι πράγματι διαπράξει αυτά τα εγκλήματα, επειδή η Μαουμπρέι του είχε κάνει «πλύση εγκεφάλου».
Η εκκλησία Χοσάνα

Υποστήριξε ότι στην έρευνα του FBI δεν βρέθηκαν ίχνη κακοποίησης στο «δωμάτιο των νέων», ούτε κανένα άλλο κατάλοιπο των σατανιστικών τελετών. Ο ίδιος ο Λαμόνικα αναίρεσε την κατάθεση του και δήλωσε αθώος, όπως έκαναν και οι γιοι του, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν είχαν κακοποιηθεί ποτέ σεξουαλικά και οι προηγούμενες δηλώσεις τους ήταν ψευδείς. Αν και το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι ο Λαμόνικα ήταν αθώος, έκρινε ότι ο αριθμός των κακοποιημένων παιδιών ήταν πολύ μικρότερος από αυτόν που ισχυρίστηκε αρχικά. Οι αναθεωρημένες καταθέσεις τους δεν έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο καταδίκασε τον Λαμόνικα σε τέσσερις φορές ισόβια για την σεξουαλική κακοποίηση των γιων του. Ο Μπέρναντ καταδικάστηκε σε τρις ισόβια για τον βιασμό της κόρης του και των γιων του Λαμόνικα.



ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις