ΑΝΤΙΑΚΡΚΙΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ του ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ




Το μανιτάρι Reishi, ή Ganoderma lucidium, είναι γνωστό ως ο Βασιλιάς των Βοτάνων ή Μανιτάρι της Αθανασίας. Έχει κερδίσει τη φήμη του χάρη στην ικανότητά του να προάγει τη ζωτικότητα και τη συνολική ισορροπία του σώματος, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη ενός ευρύτατου φάσματος ασθενειών.
Κατά την διάρκεια της κινέζικης
ιστορίας του, που χρονολογείται από 2.000 χρόνια, το μανιτάρι Reishi χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο για ιατρικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το jbbardot, τα μανιτάρια Reishi, με περισσότερες από 400 βιοδραστικές ενώσεις, έχουν προσελκύσει την προσοχή των ερευνητών σε όλο τον κόσμο. Η απόδειξη της αποτελεσματικότητάς του φαίνεται στο βαθμό που είναι επίσημα αποδεκτό για χρήση σε συμβατικούς ιατρικούς τομείς σε ορισμένες χώρες. Μεταξύ των εκατοντάδων βιολογικά δραστικών ενώσεων που βρίσκονται στα μανιτάρια Reishi, είναι πέντε ενώσεις που έχουν επισημανθεί ως τα κύρια συστατικά που συμβάλλουν στις πιο δραστικές φαρμακολογικές ιδιότητές τους. Αυτές είναι: πολυσακχαρίτες, τριτερπενοειδή, αδενοσίνη, οργανικό γερμάνιο και γανοδερική ουσία.

Οι πολυσακχαρίτες είναι ένα από τα πιο ενεργά στοιχεία που βρίσκονται στα μανιτάρια Reishi. Οι υδατοδιαλυτοί πολυσακχαρίτες τους, σύμφωνα με έρευνες, διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Από όλους τους πολυσακχαρίτες, ο Beta-D-glucan αποδείχτηκε να είναι το πιο ισχυρό συστατικό που καταπολεμά τον καρκίνο .

Επιπλέον, οι πολυσακχαρίτες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στη διαδικασία αποτοξίνωσης και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κυτταρικής υγείας με την ενίσχυση των κυτταρικών μεμβρανών. Οι πολυσακχαρίτες που βρέθηκαν στα μανιτάρια Reishi συμβάλουν στη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, εξαλείφοντας τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας, με αποτέλεσμα μειωμένα σημάδια γήρανσης. Μπορούν επίσης να ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να βελτιώνουν τις λειτουργίες του παγκρέατος , καθώς και να προλαμβάνουν την υπογλυκαιμία και τον διαβήτη. Επιπλέον, βοηθούν να βελτιωθεί η ικανότητα των ερυθρών κυττάρων του αίματος κατά τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα, βοηθώντας στην μείωση του στρες και της υψοφοβίας.

Τα τριτερπενοειδή είναι μια άλλη ομάδα των βιολογικά δραστικών ενώσεων που βρίσκονται στα μανιτάρια Reishi και ευθύνονται για την πικρή γεύση τους. Όπως οι πολυσακχαρίτες, έτσι και τα τριτερπενοειδή εμφανίζουν επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αναστέλλουν την απελευθέρωση ισταμίνης, γι' αυτό και είναι περιζήτητα για τις αντι-αλλεργικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Λειτουργούν ως ένα αντι-οξειδωτικό και βελτιώνουν την πέψη. Προλαμβάνουν το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας με τη μείωση της χοληστερόλης, των λιπών και της αρτηριακής πίεσης. Προλαμβάνουν και θεραπεύουν την υπέρταση και την υπερχοληστερολαιμία.

Η αδενοσίνη προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα χαμηλώνοντας το επίπεδο συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, ενισχύει την κυκλοφορίας του αίματος. Η αδενοσίνη μειώνει επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης με τη μείωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα. Επιπλέον, η διαλυτή αδενοσίνη αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό που αυξάνει την ενέργεια και προωθεί σφρίγος και ζωτικότητα. Η αδενοσίνη δρα ως αντι-φλεγμονώδης, παρέχει ιδιότητες ενδοκρινικής ισορροπίας, ισορροπεί το pH του αίματος και ομαλοποιεί ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό.

Το οργανικό γερμάνιο, είναι μια άλλη ισχυρή ένωση των μανιταριών Reishi και είναι γνωστό για την ικανότητά του να εξισορροπεί το ηλεκτρικό σύστημα του σώματος με τη ρύθμιση ηλεκτρικών φορτίων γύρω από τα κύτταρα. Αυξάνει το ποσοστό απορρόφησης του οξυγόνου έως 1,5 φορές, κατά συνέπεια, αυξάνει την περιεκτικότητα σε οξυγόνο και την πρόληψη της εκφύλισης των ιστών. Ως αποτοξινωτικό, εξαλείφει υδατοδιαλυτές τοξίνες όπως τα βαρέα μέταλλα. Με μια πληθώρα αντι-οξειδωτικές ιδιότητες, είναι ικανό να αναστέλει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν γήρανση, κυτταρικό εκφυλισμό και καρκίνο, έτσι, γίνεται ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η γανοδερική ουσία που βρέθηκε στα μανιτάρια Reishi είναι αποτελεσματική ως τοπική εφαρμογή της θεραπείας ασθενειών του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων: εξανθήματα, πληγές, τσιμπήματα και ηλιακό έγκαυμα. Μπορεί επίσης να σταματήσει την εξωτερική αιμορραγία και να ανακουφίσει έλκη στο στόμα. Αυξάνει τις λειτουργίες του σώματος και αναζωογονεί τα κύτταρα, συμβάλλοντας στην αύξηση της ζωτικότητας και τη νεανικότητα. Η γανοδερική ουσία είναι υπεύθυνη για την αναζωογόνηση των μαλλιών, βοηθώντας τα να αναγεννηθούν μετά την απώλεια και, μάλιστα, διατηρώντας το αρχικό τους χρωμα.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις