Οι τζιχαντιστές κρέμασαν δύο παιδιά επειδή «έσπασαν» το Ραμαζάνι

63560630

Τέλος δεν έχει η φρίκη στο Ιράκ και τη Συρία από την επέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έχουν εξελίξει κατά πολύ τις αποτρόπαιες μεθόδους εκτελέσεων των ανθρώπων που κρίνονται προδότες, ή απλώς είναι αλλόθρησκοι.
Την ίδια ώρα, το μίσος των τρομοκρατών δεν έχει όριο καθώς τιμωρούν ακόμα και παιδιά επειδή θεώρησαν ότι ήθελαν
να «σπάσουν» το Ραμαζάνι.
Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, δύο αγόρια ηλικίας κάτω των 18 ετών κρεμάστηκαν ζωντανά από τους καρπούς στην επαρχία Ντίερ Εζόρ της Συρίας, επειδή οι τζιχαντιστές θεώρησαν ότι ήθελαν να φάνε πριν δύσει ο ήλιος, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο αποτυπώνουν τα άτυχα παιδιά να είναι «σταυρωμένα» σε δοκάρια, με τους καρπούς δεμένους με σχοινιά, ενώ η μπλούζα ενός από τα δύο είναι βουτηγμένη στο αίμα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέδειξε το φρικιαστικό περιστατικό, ενώ επισημαίνεται πως τα αγόρια είχαν περασμένα πλακάτ στο στήθος που έγραφαν «Δεν νήστεψαν στο Ραμαζάνι χωρίς εμφανή θρησκευτικό λόγο».».
Ο ιδρυτής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραμά, δήλωσε στον Independent ότι τα αγόρια πιάστηκαν από τους τζιχαντιστές να τρώνε, ενώ τα σώματά τους παρέμειναν κρεμασμένα για ώρες.
Επισημαίνεται, πως κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα απαγορεύεται οι πιστοί του Ισλάμ να καταναλώνουν τροφή, νερό, να καπνίσουν από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου.
«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τους βασανισμούς και δολοφονίες παιδιών», είχε δηλώσει παλαιότερα η Ρενάτε Γουίντερ από την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Παιδιών του ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, ανατριχιαστικές είναι οι νέες μέθοδοι που εφαρμόζουν οι τζιχαντιστές για να θανατώσουν τους ομήρους τους.
Μπορεί αρχικά να περιορίζονταν σε αποκεφαλισμούς ή να έκαιγαν μέσα σε κλουβιά τους κρατουμένους τους, όμως, οι εκτελέσεις έχουν... περάσει σε άλλο επίπεδο.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία πρόσφατα χώρισαν μία ομάδα Ιρακινών κρατουμένων ώστε να μπορέσουν να τους θανατώσουν με διαφορετικούς τρόπους.
Η μία ομάδα με τέσσερις ανθρώπους εγκλωβίστηκε σε ένα κλουβί, το οποίο βυθίστηκε σε πισίνα ώστε να προκαλέσει τον πνιγμό τους. Σαν να μην ήταν αρκετή η φρίκη, οι τρομοκράτες φρόντισαν να τοποθετήσουν αδιάβροχες κάμερες στα κάγκελα του κλουβιού για να καταγράψουν το θάνατό τους.
Την ίδια στιγμή, η δεύτερη ομάδα κλείστηκε σε αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια οι τρομοκράτες ανατίναξαν με αντιαρματική ρουκέτα και οι επτά κρατούμενοι της τρίτης ομάδας με τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί στολές αναγκάστηκαν να γονατίσουν με τα χέρια δεμένα σε απομονωμένη περιοχή, ενώ στη συνέχεια οι τζιχαντιστές τους πέρασαν εκρηκτικά γύρω από το λαιμό, τα οποία έπειτα πυροδότησαν.
Όλα τα παραπάνω, μάλιστα, καταγράφηκαν σε επτάλεπτο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε από δίκτυο που στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Τσάρλι Γουίντερ, ερευνητής στο think tank, Quilliam Foundation, μιλώντας στον Independent προέβλεψε πως οι τζιχαντιστές θα είναι «πιο δραστήριοι από ποτέ», τη στιγμή που την ερχόμενη Κυριακή θα είναι η πρώτη επέτειος από την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους.
«Υπάρχει μία συντονισμένη προσπάθεια να φανούν όσο πιο ισχυροί γίνεται και πιο επιθετικοί από ποτέ μπροστά στην διεθνή αντίσταση», τόνισε ο Γουίντερ και πρόσθεσε ότι η οργάνωση σχεδιάζει «ακόμα περισσότερη βία, ακόμα περισσότερες επιδρομές και ακόμα περισσότερες επιθέσεις».
isa6
isa8
Όλα αυτά, ενώ η διεθνής συμμαχία με πρωτοβουλία των ΗΠΑ εξακολουθεί να εξαπολύει επιθέσεις και αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία, δίχως εμφανή αποτελέσματα παρ'όλα αυτά, ενώ οι Κούρδοι και ο στρατός της εκάστοτε χώρας επιχειρούν από ξηράς.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις