Σνόουντεν: «Η δολοφονία του Νεμτσόφ είναι μόνο η αρχή»




Ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο:
«Ξεκίνησε η εκκαθάριση εκείνων που έτρεφαν επί πολλά χρόνια. Δεν χρειάζονται, πια, εκείνοι που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα σχέδιά τους και που γνωρίζουν τα μυστικά τους. Το State Department δεν θα σταματήσει στον Νεμτσόφ, θα συνεχίσει».
Είναι ενδεικτικό ότι οι ΗΠΑ, κυριολεκτικά λίγα
μόνο λεπτά τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, αντέδρασε στο έγκλημα.
Ο πρόεδρος της Τσετσενίας έστειλε, επίσης, μια προειδοποίηση:
‘Ενδιαφέρονται μόνο για τις δυνάμεις που προκαλούν ένταση και έχουν επιλέξει αυτό το ύπουλο βήμα. Οι διοργανωτές έλπιζαν ότι όλος ο κόσμος θα κατηγορήσει για τη στυγνή δολοφονία την ηγεσία της Ρωσίας και θα ξεκινήσει ένα μαζικό κύμα διαδηλώσεων .
«Η Δύση με όλους τους δυνατούς τρόπους προσπαθεί να προκαλέσει εσωτερική σύγκρουση στη Ρωσία», είπε ο Καντίροφ προσθέτοντας:
«Βοηθούν αυτούς που αποκαλούνται φίλοι των ΗΠΑ και της Ευρώπης και στη συνέχεια γίνονται θύματα για να κατηγορήσουν την πολιτική ηγεσία της χώρας. Τέτοια παραδείγματα είναι πολλά. Αυτή είναι η πρακτική τους».
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Μπόρις Νεμτσόφ, πυροβολήθηκε στη μεγάλη γέφυρα της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο από δολοφόνους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Ο τόπος και χρόνος δεν ήταν τυχαίος.
Η επιτροπή έρευνας που έχει αναλάβει την υπόθεση διατύπωσε την άποψη ότι οι εκτελεστές γνώριζαν τις κινήσεις και τις συνήθειες του δολοφονηθέντος πολιτικού.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις