ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΟΚ για τον Δήμαρχο Αθηναίων: Έβαλε κάγκελα στα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι ΑΣΤΕΓΟΙ!!! (PHOTOS)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΟΚ για τον Δήμαρχο Αθηναίων: Έβαλε κάγκελα στα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι ΑΣΤΕΓΟΙ!!! (PHOTOS) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στην Κυψέλη τα νέα παγκάκια του Δήμου Αθηναίων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μην μπορούν να ξαπλώνουν σε αυτά άστεγοι.
Αυτό γράφει το left.gr και φέρνει στη δημοσιότητα μια ανάρτηση στο facebook ενός κατοίκου της Κυψέλης ο οποίος ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες.
Η ανάρτηση έχει ως εξής:
«Πλατεία Αγίου Γεωργίου-Κυψέλη. Ανάπλαση πλατείας 310.000 ευρώ.Τοποθετήθηκαν παγκάκια μόνο στις 3 από τις 5 πλευρές της πλατείας (τσιγκουνεύτηκαν άλλα 2 παγκάκια να βάλουν!). Παγκάκια με σίδερα στις άκρες, τα οποία προφανώς τοποθετήθηκαν για να εμποδίζουν κάθε επίδοξο άστεγο να πλαγιάζει! Εμποδίζουν όμως και κάθε τρίτο ή τέταρτο άτομο να καθήσει.Τα βράδια παραμένουν όρθιοι πολλοί ηλικιωμένοι και γονείς, που δεν επιθυμούν να καθήσουν στα γύρω καφέ. Με τις σιδεριές αυτές προσβάλλεται και περιορίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της πλατείας μας. Ο δήμος Αθηναίων οφείλει μια απάντηση»
Αυτή είναι η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Δήμου Αθηναίων για τα παγκάκια με τα κάγκελα!
Αυτή είναι η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Δήμου Αθηναίων για τα παγκάκια με τα κάγκελα!
«Για το Δήμο δεν είναι η θέση των αστέγων τα παγκάκια». Με αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων απάντησαν συνεργάτες του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον θόρυβο που προκάλεσε - κυρίως στο Διαδίκτυο - η είδηση ότι ο Δήμος εγκατέστησε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου νέα παγκάκια με κάγκελα ώστε - όπως καταγγέλλουν κάποιοι - να μην μπορούν σε αυτά να κοιμηθούν άστεγοι.

Το θέμα έγινε γνωστό από ανάρτηση του χρήστη του Facebook Paraskevas Vakalos και αναδείχθηκε από τον ιστότοπο left.gr. Σύμφωνα με την ανάρτηση, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου έχουν στηθεί τρία τέτοια παγκάκια.

Αιχμηρή ήταν η πρώτη αντίδραση από συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, οι οποίοι εστιάζοντας την κριτική τους στον ΣΥΡΙΖΑ - καθώς το left.gr αποτελεί τον διαδικτυακό «εκπρόσωπο» του κόμματος - ανέφεραν: «Εκεί που αρχίζει η κομματική εμπάθεια, τελειώνει η λογική».

Ακόμη, επισήμαναν ότι «είναι οι ίδιοι που αξίωναν προ καιρού να μπουν δύο άστεγοι σε χώρο του Πνευματικού Κέντρου που ήταν χωρίς θέρμανση, όταν υπήρχαν επτά θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους, είναι οι ίδιοι που όταν ο δήμος άλλαζε τα παγκάκια στην πλατεία Κλαυθμώνος μιλούσαν για σχέδιο κατά των αστέγων».

Πάντως, στο ερώτημα γιατί επιλέγησαν παγκάκια με... χερούλια, υπογράμμισαν ότι έγινε ανάπλαση της Πλατείας Αγ. Γεωργίου και υπήρξαν πολλές αλλαγές. Και συμπλήρωσαν:

«Για το Δήμο δεν είναι η θέση των αστέγων τα παγκάκια. Αν νομίζουν ότι η θέση του αστέγου είναι στα παγκάκια, είναι δικό τους πολιτικό πρόβλημα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις