Δήλωση -ΣΟΚ: «Η αμερικανική κυβέρνηση απείλησε να μας συλλάβει, αν πληρώναμε τα λύτρα για το γιο μας»

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η μητέρα του James Foley, του Αμερικανού δημοσιογράφου που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές της ISIS, εξέφρασε τη βαθιά δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που η κυβέρνηση Ομπάμα χειρίστηκε την υπόθεση του γιου της.
«Αισθάνομαι πραγματικά ότι η χώρα μας απογοήτευσε τον Jim», είπε χαρακτηριστικά.
Ανήμερα της 13ης επετείου των
επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, η Diane Foley δήλωσε στο CNN ότι «ως Αμερικανίδα ντρέπομαι και αισθάνομαι αποτροπιασμό» για τις προσπάθειες διάσωσης του γιου της από την αιχμαλωσία.
Η Foley ισχυρίστηκε επίσης ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι απείλησαν την οικογένειά της με ποινική δίωξη σε περίπτωση που επιχειρούσαν να πληρώσουν τα λύτρα για την απελευθέρωση του 40χρονου δημοσιογράφου, ενώ τόνισε ότι ο Jim «θυσιάστηκε εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας και της ανυπαρξίας προτεραιοτήτων».
«Οι απειλές μας τρόμαξαν. Δεν μπορούσαμε να τις πιστέψουμε γιατί κανείς ποτέ δεν έχει συλληφθεί απλά επειδή προσπαθεί να φέρει πίσω το παιδί του».
Σχολιάζοντας τη νέα στρατηγική του Ομπάμα να «αποδυναμώσει και να καταστρέψει» την ISIS μέσω των βομβαρδισμών, η μητέρα του άτυχου δημοσιογράφου είπε ότι η απάντηση στη βία δεν μπορεί να είναι η «περισσότερη βία». «Εξαιτίας των βομβιστικών επιθέσεων πέθανε ο Jim», εξήγησε.
Επίσης πρόσθεσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι της είχαν πει ότι δεν πρόκειται να ανταλλάξουν κρατουμένους, ούτε να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση για να διασώσουν το γιο της.
Στη συνέχεια, η Diane Foley αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες ζητούσαν από την ίδια και την οικογένειά της πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκεται ο γιος της.
«Καταλήξαμε να γνωρίζουμε τα πάντα πριν από το FBI ή οποιονδήποτε άλλον. …. Το FBI μας χρησιμοποιούσε για να βρει πληροφορίες », είπε.
Μιλώντας για την πολύμηνη δοκιμασία, η Foley ανέφερε ότι «νιώθαμε πως οι προσπάθειές μας να ελευθέρωσουμε τον Jim ήταν ενόχληση για την κυβέρνηση».
«Δεν ήταν υπόθεση στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ, όπως φαίνεται» συμπλήρωσε με νόημα.
«Μας είπαν να μην βγούμε στα κανάλια και να έχουμε εμπιστοσύνη ότι με κάποιον μαγικό τρόπο θα απελευθερωθεί. Και απελευθερώθηκε, έτσι δεν είναι;» συνέχισε την εξομολόγησή της.
«Προσεύχομαι η κυβέρνηση να μάθει από τα λάθη της και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συμπεριφέρεται σε Αμερικανούς πολίτες», κατέληξε.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις