Οι Αθήνες του κόσμου

Αθήνες υπάρχουν παντού στον κόσμο και η δημιουργία τους έχει ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.
Πόλεις που δεν μοιάζουν με την ελληνική πρωτεύουσα παρά μόνο στο όνομα. Από την Αμερική (οι περισσότερες) μέχρι τη Γερμανία, κάθε Αθήνα έχει τη χάρη της…
1. Athens Alabama
Ιδρύθηκε το 1818 από τους John Coffee, Robert Beaty, John D. Carroll και John Read. Αρχικά ονομαζόταν Atheson, ωστόσο στη συνέχεια πήρε το όνομα Αθήνα. Στην πόλη ζουν περισσότεροι από 21.000 κάτοικοι. Είναι μια πόλη στην οποία οι
κάτοικοί της καλλιεργούσαν στο παρελθόν βαμβάκι ενώ πρόκειται για σιδηροδρομικό κόμβο.
2. Athens Arkansas
Πρόκειται για μια κοινότητα στη βορειοανατολική γωνία του Howard County, στο Αρκάνσας. Γεωγραφικά διασταυρώνεται από τους αυτοκινητόδρομους 246 και 84 της πολιτείας.
3. Athens California
Βρίσκεται στο Νότιο Λος Άντζελες. Οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης είναι κυρίως ισπανόφωνοι και μαύροι. Στην τελευταία απογραφή του 2000 κατοικούσαν εκεί 9101 άνθρωποι.
4. Athens Ohio
Η πόλη ήταν πάντα γνωστή ως «πόλη των κολεγίων» καθώς ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής είναι το πανεπιστήμιο του Οχάιο. Πρόκειται για μια πόλη μέσα στην κομητεία του Athens County. Στην τελευταία απογραφή που έγινε το 2010 ζούσαν 23.832 κάτοικοι. Η πόλη ανήκει στο top 15 των πιο στοιχειωμένων πόλεων του κόσμου χάρη στο φρενοκομείο που φιλοξενούσε.
5. Athens County Ohio
Η Κομητεία του Athens County βρίσκεται στο νοτιαοανατολικό τμήμα της πολιτείας. Το 1804 ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Ο συνολικός πληθυσμός άγγιζε στην απογραφή του 2010 τους 64.757 κατοίκους.
6. Athens Georgia
H ιδιαίτερη πατρίδα των R.E.M. και των B52’s .Διπλασίασε τον πληθυσμό της όταν ενώθηκε με το Clarke County, το 1991. Εκεί ζουν σήμερα 192.541 κάτοικοι. Παρότι ονομάζεται Αθήνα έγινε γνωστή στις Η.Π.Α ως “το Manchester του Νότου”, γνωστή για τα ελαιοτριβεία της.
Ιδρύθηκε το 1801 για να στεγάσει το ομώνυμο πανεπιστήμιο και πήρε τ’ όνομά της από την πόλη του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη μαζί με την ευχή ν’ αποτελέσει κάποτε και η ίδια ένα σύγχρονο κέντρο γνώσης και πολιτισμού. Το πρώτο κτίριο της πόλης θυμίζει τον Παρθενώνα, ενώ στην κεντρική της πλατεία φιγουράρει το άγαλμα της Αθηνάς, στη βάση του οποίου είναι γραμμένος ο όρκος των Αρχαίων Αθηναίων εφήβων κι οι λέξεις Σοφία, Μάθηση, Τέχνη, Αθλητισμός, Βιομηχανία, Εμπόριο και Γεωργία.
7. Athens Illinois
Πρόκειται για ένα μικρό δήμο του Springfield της πολιτείας του Ιλινόις. Στην απογραφή του 2009 ζούσαν 1.778 κάτοικοι. Από το Athens Illinois ξεκίνησε ο Λίνκολ την εκστρατεία του για την προεδρία της Αμερικής.
8. Athens Indiana
Αρχικά αυτό το μικρό χωριουδάκι που βρίσκεται κοντά στο Fulton County της Indiana ονομαζόταν σταθμός Hoover, παίρνοντας το όνομα των πρώτων αποίκων της περιοχής. Στις 28 Μαΐου του 1896 ονομάστηκε Αθήνα.
9. Athens Kansas
Μόλις 74 άτομα ζουν στον μικρό αυτό Δήμο του Kansas παρ’ ότι καλύπτει 102,24 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
10. Athens Lexington Kentucky
Πρόκειται για ένα μικρό αγροτικό χωριουδάκι στο οποίο εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά κάτοικοι το 1786. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1826 ονομάστηκε Αθήνα. Το σημερινό της εμπορικό κέντρο έχει μειωθεί σε σχέση με το αρχικό μετά από μια σειρά πυρκαγιών του 19ου αιώνα.
11. Athens Louisiana
Μόλις 249 κάτοικοι ζουν σε αυτό το μικρό χωριουδάκι. Στην περιοχή υπήρχε οικονομική άνθηση λόγω των εκτροφεία πουλερικών.
12. Athens Somerset Maine
Είναι μια μικρή πόλη στην κομητεία Somerset County της πολιτείας Maine. Στην απογραφή του 2000 είχε 847 κατοίκους, από τους οποίους το 12% έχει ελληνικές ρίζες
13. Athens Calhoun Michigan
Χίλια περίπου άτομα ζουν στην μικρή αυτή Αθήνα στην πολιτεία του Michigan. Από την πόλη περνά ο ποταμός Nottawa.
14. Athens Mississippi
Μικρή κοινότητα στο Monroe County του Μισισίπι. Το 1830 ο W.S.Cook κατασκεύασε στην περιοχή φυλακή.
15. Athens Missouri
O μικρός αυτός δήμος στον οποίο ζουν 2362 είναι πολύ κοντά στο Albany.
16. Athens New York
Στην πόλη που ιδρύθηκε το 1815 σήμερα ζουν σχεδόν 4.000 κάτοικοι. Έχει χτιστεί στις όχθες του ποταμού Hudson.
17. Athens Pennsylvania
Η πόλη βρίσκεται σε μια περιοχή γνωστή ως “The Valley“.Τον Σεπτέμβριο του 2011 η πόλη υπέστη σοβαρές ζημιές από την υπερχείλιση των ποταμών λόγω της τροπικής καταιγίδας Λι. Μεγάλο μέρος της Αθήνας πλημμύρισε. Στην πόλη κατοικούν 3.796 άτομα.
18. Athens Tennessee
Η πόλη Athens Tennessee λεγόταν αρχικά Κολοκυθούπολη και μετονομάστηκε όταν ένας από τους κατοίκους της βρήκε ομοιότητες ανάμεσα στην περιοχή και σε μια παλιά περιγραφή της Αρχαίας Αθήνας που είχε διαβάσει. Στην πόλη ζουν περίπου 13.500 κάτοικοι.
19. Athens Texas
Θεωρείται η γενέτειρα του hamburger και των μαυρομάτικων φασολιών. Στον μικρό αυτό Δήμο κατοικούν 12.710 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2010.
20. Athens Vermont
Μόλις 340 άτομα ζουν στο μικρό αυτό χωριουδάκι το οποίο έγινε γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό όταν η εκπομπή Extreme Makeover: Home Edition κατασκεύασε ένα νέο σπίτι στην οικογένεια Vitale. Το επεισόδιο προβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 από το ABC.
21. Athens West Virginia
H μικρή αυτή πόλη, 1.048 κατοίκων, είναι η έδρα του πανεπιστημίου Concord. Είναι κομμάτι της μητροπολιτικής πόλης Bluefield.
22. Athens Wisconsin
Σχεδόν 1.000 άτομα ζουν στην μικρή αυτή πόλη. Οι κάτοικοί της ασχολούνται κυρίως με την γεωργία ενώ στη νότια πλευρά του οικισμού υπάρχει και ένας οικισμός.
23. Athens Ontario, Καναδάς
Η μοναδική Αθήνα στον Καναδά. Βρίσκεται στα ανατολικά του Οντάριο και κατοικούν 3.086 κάτοικοι. Παλαιότερα η πόλη ονομαζόταν Farmersville ωστόσο το 1888 μετονομάστηκε σε Αθήνα προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. Η πόλη έγινε εκπαιδευτικό κέντρο. Στη πόλη διοργανώνεται κάθε χρόνο η μεγαλύτερη γιορτή καλαμποκιού στον κόσμο.
24. Athenstedt, Saxony- Anhalt, Γερμανία
Η μοναδική Αθήνα στη Γερμανία. Από την 1η Ιανουαρίου 2010 έχει ενοποιηθεί με τον Δήμο Halberstadt. Στον μικρό αυτό Δήμο κατοικούν 408 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2008.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις