Κοροϊδία στους ένστολους: Δεν προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση των μισθών τους

Κοροϊδία στους ένστολους: Δεν προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση των μισθών τους 

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων στα επίπεδα του Αυγούστου 2012, αποκάλυψε ανώνατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι αν καλύψει ένα μέρος των απωλειών των ενστόλων από φέτος αλλά και το 2015, «στα όρια αντοχής του προϋπολογισμού» όμως.
Σχετική πρόβλεψη θα υπάρχει και στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που θα
παρουσιαστεί στις 6 Οκτωβρίου.

Το κόστος για πλήρη συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ υπολογίστηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε  650 εκατ. ευρώ για τα αναδρομικά τους και 350 εκατ. ευρώ ετησίως για μισθούς και συντάξεις στους εν ενεργεία και στους απόστρατους.

Η «κολοβή» αποκατάσταση των εισοδημάτων τους θα ξεκινήσει από τους μισθούς εφέτος, ενώ τα τα αναδρομικά σχδιάζεται να επιστραφούν τμημτικά από την επόμενη χρονιά, αν και λογιστικά το κόστος θα βαρύνει τον Προϋπολογισμό του 2014.

Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί και ο οδικός χάρτς για τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Συγκεκριένα θα προβλέπεται:

 μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης
 παράταση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση για τουλάχιστον 1 έτος ακόμα
 η αύξηση του αριθμού των δόσεων για χρέη στο δημόσιο.

 Στο προσχέδιο θα υπάρχει, όμως και η παράταση της έκτακτης εισφοράς, χωρίς να έχει «κλειδώσει» ακόμα το ποσοστό της μείωσης της.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις